Κ.Λ.: Η ελληνική εισηγμένη κλείνει τα Mothercare & Early Learning Centre σε Αλβανία και Σερβία – Η στρατηγική στην Ελλάδα

15:14 15/11/2022 - Πηγή: NewsIt

Την απόφαση να διακόψει την λειτουργία του καταστήματος που λειτουργεί στην Αλβανία και των δύο στη Σερβία, αρχής γενομένης από το 2023, γνωστοποίησε η Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας Τεχνική κι Εμπορική που αναπτύσσει το δίκτυο των mothercare και early learning centre (ELC) σε Ελλάδα κι επιλεγμένες βαλκανικές αγορές.

Η απόφαση της διοίκησης οφείλεται κυρίως στις ασταθείς τρέχουσες οικονομικές συνθήκες

που επικρατούν στις δύο παραπάνω βαλκανικές χώρες, στη μη ικανοποιητική πορεία των πωλήσεων σε αυτές μετά από την εμφάνιση της πανδημίας Covid-19 και τις συνέπειες που αυτή επέφερε στην οικονομία.

Mothercare και ELC

Στην Ελλάδα, το mothercare και το early learning centre αποτελούν μέρος της Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας, η οποία ιδρύθηκε το 1978 ως κατασκευαστική εταιρεία αλλά σταδιακά εξελίχθηκε σε έναν όμιλο εταιρειών με δραστηριότητα στο λιανεμπόριο και τον ενεργειακό κλάδο. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο από το 2004.

Η ελληνική αγορά ήταν από τις πρώτες που επέλεξε η βρετανική εταιρεία mothercare για να δραστηριοποιηθεί, με το πρώτο κατάστημα να ανοίγει το 1987 στην Αθήνα, ενώ σήμερα το δίκτυο ξεπερνά τα 30 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Αντίστοιχα το πρώτο κατάστημα early learning centre άνοιξε στη Γλυφάδα το 2004, την ίδια χρονιά με τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Το 2007, το elc ενώθηκε με το mothercare και από τότε οι δύο φίρμες συχνά λειτουργούν κάτω από την ίδια στέγη.

Στη βαλκανική αγορά

To 2007 η Κλουκίνας Λάππας υπέγραψε συμφωνία με την Mothercare UK, για την ανάπτυξη καταστημάτων Early Learning Centre στις βαλκανικές χώρες (Ρουμανία, Βουλγαρία, Σκόπια, Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο). 

Στον τομέα που αφορά τα δίκτυα πωλήσεων, η εταιρεία δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη του e-shop, θέλοντας να προσφέρει στον καταναλωτή αγοραστική εμπειρία omnichannel, που συνδυάζει το φυσικό με το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι η εταιρεία διαθέτει σημαντική ακίνητη περιουσία σε καίρια εμπορικά σημεία, πολλά από τα οποία αποτελούν σταθερή πηγή εσόδων, καθώς είναι μισθωμένα σε τρίτους.

To άρθρο Κ.Λ.: Η ελληνική εισηγμένη κλείνει τα Mothercare & Early Learning Centre σε Αλβανία και Σερβία – Η στρατηγική στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κ Λ, Mothercare, Early Learning Centre, Αλβανία, Σερβία –, Ελλάδα,k l, Mothercare, Early Learning Centre, alvania, servia –, ellada