Κίεβο: Πόλη φάντασμα πριν την πολεμική καταιγίδα - Βίντεο από την ουκρανική πρωτεύουσα

14:47 25/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Τα βίντεο που παρουσιάζει το newsit.gr από Έλληνες που μένουν στο Κίεβο παραπέμπουν σε μία πόλη την οποία έχει κυριεύσει ο τρόμος και η αγωνία.  

Όπως θα παρακολουθήσετε στα βίντεο, οι σειρήνες του πολέμου ηχούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δηλώνοντας στους πολίτες της ουκρανικής πρωτεύουσας  ότι οι Ρώσοι στρατιώτες είναι μία ανάσα από την πόλη και ετοιμάζονται για  την κατάληψή της. 

Διανύοντας  μια απόσταση περίπου 300 μέτρων από το γραφείο προς

το κέντρο της πόλης  ο Τάσος Τσιάμης καταγράφει με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου πρωτοφανής εικόνες. Όλοι οι πολίτες της Ουκρανικής πρωτεύουσας βρίσκονται εντός των σπιτιών τους ή σε καταφύγια.

Στην κεντρική πλατεία του Κιέβου τα περισσότερα άτομα που βρίσκονται εκεί είναι από δημοσιογραφικές αποστολές, ενώ μετρημένοι στα δάχτυλα είναι και οι πολίτες που περπατούν όπως θα δείτε και στις εικόνες που έχει καταγράψει ο Έλληνας επιχειρηματίας.

Αυτή η εικόνα έρχεται σε αντίθεση με την κατάσταση που επικρατεί στο μετρό της πρωτεύουσας της Ουκρανίας. Εκεί χιλιάδες άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο για να είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής. Οι εικόνες από τον κεντρικό σταθμό του μετρό του Κιέβου αποτυπώνει πλήθος ανθρώπων όλων των ηλικιών, όπου ο ένας δίπλα στον άλλο σκοπεύουν να παραμένουν εκεί για όσο χρειαστεί.    

Στις εικόνες  από τον κεντρικό σταθμό του Κιέβου πολλοί είναι αυτοί που με σκυμμένο το κεφάλι δεν μπορούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν  το κακό που τους βρήκε, αλλά και το πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης.  

Άλλοι προσηλωμένοι στα κινητά τους τηλέφωνα ενημερώνονται για τις εξελίξεις, ενώ κάποιοι κρατούν τα παιδιά τους αγκαλιά και προσπαθούν να τα καθησυχάσουν. 

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα  

To άρθρο Κίεβο: Πόλη φάντασμα πριν την πολεμική καταιγίδα - Βίντεο από την ουκρανική πρωτεύουσα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα