Χιλιάδες κόσμου κατασκήνωσε στο Γουέστμινστερ για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

11:06 19/9/2022 - Πηγή: NewsIt

Σήμερα, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου του 2022, η Βρετανία αποχαιρετά την μακροβιότερη μονάρχη του κόσμου και το Λονδίνο «βουλιάζει» από κόσμο. Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής, ενώ εκτιμάται ότι την κηδεία της θα παρακολουθήσουν τηλεοπτικά περίπου 4,1 δισ. άνθρωποι. 

Βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι περίπου δύο εκατομμύρια κόσμου έχουν ταξιδέψει στο Λονδίνο για το ύστατο χαίρε στην μακροβιότερη

μονάρχη της χώρας. Το μεγάλο ενδιαφέρον αποτυπώνεται άλλωστε και στις εικόνες που καταγράφονται στα σημεία που αναμένεται να περάσει η πομπή με το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ

Πλήθος κόσμου έχει… «κατασκηνώσει» σε κεντρικά σημεία στο Γουέστμινστερ, περιμένοντας να αποχαιρετήσει την βασίλισσα Ελισάβετ. Άλλοι κοιμούνται σε καρέκλες, άλλοι στο έδαφος πάνω στα πράγματα τους, περιμένοντας την πομπή. 

Δείτε φωτογραφίες:

Υπάρχει κόσμος που δεν δίστασε να κοιμηθεί ακόμα και στον δρόμο, σε σκηνή για να μπορέσει να αποτίσει φόρο τιμής στην βασίλισσα Ελισάβετ. «Κοιμόμαστε σε σκηνή» λέει στην Daily Mail μια 75χρονη που βρίσκεται στο Λονδίνο μαζί με την φίλη της. 

Σημειώνεται ότι οι Αρχές στην Βρετανίας εδώ και μέρες έχουν προχωρήσει σε συστάσεις προς τους πολίτες, σημειώνοντας ότι δεν επιτρέπεται να κατασκηνώνουν. Ωστόσο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, πολλοί δεν δίστασαν να τις παρακάμψουν… 

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

Υπενθυμίζεται ότι το φέρετρο της μακροβιότερης μονάρχη του κόσμου παρέμεινε επί τέσσερις ημέρες στο Γουέστμινστερ Χολ στη διάρκεια των οποίων εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν από εκεί για να αποτίσουν τελευταίο φόρο τιμής. Το λαϊκό προσκύνημα στο φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας, ολοκληρώθηκε σήμερα στις 08:30 (ώρα Ελλάδας). 

Δείτε φωτογραφίες:

 

Παρά το πρωινό κρύο στην βρετανική πρωτεύουσα, οι θεατές συγκεντρώθηκαν πριν από τις 07:00 τοπική ώρα στα περίχωρα των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ και του Αββαείου. Οι πρώτοι συρμοί του μετρό που έφταναν στους γύρω σταθμούς ήταν κατάμεστοι. Ορισμένοι ωστόσο πέρασαν την νύχτα εκεί: πολλά στρώματα βρίσκονταν στο έδαφος στο Γουάιτχολ, περιοχή και οδική αρτηρία στο κέντρο του Λονδίνου που φιλοξενεί τις κυβερνητικές και δημόσιες υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ήθελα να μετάσχω. Είναι μια μεγάλη μέρα της Ιστορίας μας, είναι μέρος της ζωής μας», δήλωσε στο AFP η 53χρονη Σούζαν Ντέιβις, η οποία έφτασε από τις 06:30 τοπική ώρα στην περιοχή του σταθμού Χάιντ Παρκ Κόρνερ από το Έσεξ, ανατολικά του Λονδίνου, μαζί με τον σύζυγό της και τα δυο τους παιδιά στην εφηβεία. Έχοντας μαζί της μια καρέκλα και «πολλά φαγώσιμα», ελπίζει να μπορέσει να δει το φέρετρο της βασίλισσας. 

Ο Μπέθανι Μπέρντμορ, ένας 26χρονος λογιστής, είχε πάει από το βράδυ της Κυριακής (18.09.2022). Κι αυτός δεν θέλει να χάσει ένα «κομμάτι της Ιστορίας». «Έκανε κρύο, δεν κοιμηθήκαμε», διηγήθηκε, λέγοντας ότι έμεινε ξύπνιος χάρη στην πολλή ζάχαρη και την καφεΐνη. «Υπήρχε μια τέτοια ατμόσφαιρα (…) όλος ο κόσμος μιλούσε» .

Νέοι και ηλικιωμένοι όλοι αναμένουν με υπομονή την πομπή με το φέρετρο της εκλιπούσας βασίλισσας. Σημαίες της Ένωσης, αλλά και κάποιες της Αυστραλίας βρίσκονταν κρεμασμένες στα κάγκελα κτιρίων. Οι καλύτερα προετοιμασμένοι έτρωγαν πρωινό και έπιναν καφέ, ενώ οι θέσεις με την καλύτερη ορατότητα για την πομπή έχουν ήδη πιαστεί.

Δείτε βίντεο:

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) στο Αββαείο του Γουέστμινστερ παρουσία 2.000 ανθρώπων, ανάμεσά τους πολλοί ηγέτες και εστεμμένοι. Εκτιμάται επίσης ότι την τελετή αναμένεται να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά περίπου 4,1 δισ. άνθρωποι, ενώ δύο εκατομμύρια κόσμου έχουν ταξιδέψει στη βρετανική πρωτεύουσα για το ύστατο χαίρε στην μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Daily Mail

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

To άρθρο Χιλιάδες κόσμου κατασκήνωσε στο Γουέστμινστερ για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα