Κέρκυρα: Ξεκίνησε η παράδοση των εργατικών κατοικιών μετά από 14 χρόνια

17:04 8/2/2021 - Πηγή: NewsIt

Ξεκίνησε, επισήμως σήμερα, μετά από 14 χρόνια αναμονής των δικαιούχων, η παράδοση των εργατικών κατοικιών, στην περιοχή Άγιος Ιωάννης στην Κέρκυρα.

Το πρωί της Δευτέρας «παραδόθηκαν» τα κλειδιά στις τέσσερις πρώτες οικογένειες, παρουσία του διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη, ενώ σύντομα αναμένεται να υπογραφούν τα πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής και τα παραχωρητήρια των υπόλοιπων 64 εργατικών κατοικιών στην Κέρκυρα.

Επί

συνόλου ο οικισμός «Κέρκυρα V», όπως ονομάζεται, περιλαμβάνει 176 σύγχρονες διώροφες κατοικίες, έξι καταστήματα, μια αίθουσα εκδηλώσεων και διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο.

Η κατασκευή των εργατικών κατοικιών, που βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο, ξεκίνησε το 2007, αντιμετωπίζοντας όλα αυτά τα χρόνια τα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας, σε τεχνικές, νομικές και οικονομικές εκκρεμότητες, ενώ «αγκάθι» στην αποπεράτωση του έργου αποτελούσε η κατασκευή του αγωγού λυμάτων, που υλοποιείται μέσω της προγραμματικής σύμβασης του ΟΑΕΔ, του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κέρκυρας (ΔΕΥΑΚ), τον περασμένο Ιούλιο.

Να σημειωθεί, όπως αναφέρθηκε, μέχρι την αποπεράτωση του αγωγού, η αποχέτευση θα γίνεται, μέσω δεξαμενών, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί με δαπάνη του ΟΑΕΔ, ενώ η μεταφορά των λυμάτων θα γίνεται από τη ΔΕΥΑΚ έγκαιρα και με τη συχνότητα που απαιτείται.

Προτεραιότητα του διοικητή του ΟΑΕΔ, του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων και της ΔΕΥΑΚ, είναι εντός του τρέχοντος έτους, να ολοκληρωθεί η κατασκευή του αποχετευτικού συστήματος και του αγωγού λυμάτων, να συνδεθεί με τον κεντρικό αγωγό του βιολογικού καθαρισμού στο Σκάφωνα Σιναράδων, ώστε να παραδοθεί όλος ο οικισμός στους δικαιούχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Κέρκυρα: Ξεκίνησε η παράδοση των εργατικών κατοικιών μετά από 14 χρόνια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα