Κάτω από το νερό η περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια στην Ιταλία - Πολλοί νεκροί και αγνοούμενοι - Σοκάρουν οι εικόνες διάσωσης

20:06 17/5/2023 - Πηγή: NewsIt

Τραγικές είναι οι στιγμές που βιώνει η περιφέρεια της Emilia Romagna της Ιταλίας, καθώς οι νεκροί από τις πλημμύρες έφτασαν τους εννιά, ενώ δεν έχει δοθεί ακόμα ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων.   

Πάνω από 10.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην περιφέρεια και τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα την ώρα που οι εικόνες που έρχονται από την περιοχή κόβουν την ανάσα. Οικογένειες με τα παιδιά τους προσπαθούν να σωθούν από τα ορμητικά νερά που έχουν προκαλέσει οι βροχοπτώσεις. 

Εχουν υπερχειλίσει τουλάχιστον 21 ποταμοί οι οποίοι έχουν παρασύρει

τα πάντα στο πέρασμά τους.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, σε κάποιες περιοχές έπεσαν έως και 500 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις 36 ώρες, όταν στην Εμίλια Ρομάνια πέφτουν συνολικά 1.000 χιλιοστά βροχής μέσα σε έναν ολόκληρο χρόνο. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει τα ακραία χαρακτηριστικά που είχε η συγκεκριμένη κακοκαιρία για την οποία ήταν προετοιμασμένος εδώ και μέρες ο κρατικός μηχανισμός της χώρας.

 

Italy – Rescue works continue as heavy floods hit Italy’s Emilia-Romagna region.#Flood #Italy pic.twitter.com/6wJOC0yEqj

Earth Updates (@a_newschannel) May 17, 2023

Στις επιχειρήσεις διάσωσης συμμετέχουν 5 ελικόπτερα, 9 λέμβοι, 6 σκάφη, πάνω από 600 πυροσβέστες και 26 άνδρες των ειδικών δυνάμεων στους 37 συνολικά δήμους στην Περιφέρεια της Αιμίλια Ρομάνια που έχουν βυθιστεί κυριολεκτικά κάτω από το νερό.

 

JUST IN: 3 dead as heavy rains in northern Italy burst riverbanks, flood towns pic.twitter.com/UdL165TaBu

Insider Corner (@insidercnews) May 17, 2023

Τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις εκτεταμένες πλημμύρες εντοπίζονται στην Τσεζένα, το Φορλί και την Φαέντσα, ενώ ο δήμαρχος στο Κάστελ Μπολονιέζε έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό, καθώς η πόλη έχει μείνει χωρίς ρεύμα και φαγητό.

Τεράστια είναι τα προβλήματα καταγράφονται και στις περιφερειακές οδούς, με την κυκλοφορία των οχημάτων να έχει διακοπεί σχεδόν παντού, ενώ και τα δρομολόγια των τρένων σε κάποιες περιοχές έχουν ανασταλεί.

 

Flood disaster in Italy#Breaking pic.twitter.com/QW2sZHkxRF

— Akıncı (@Aknc35624923) May 17, 2023

Ο ποταμός Σάβιο στην πόλη Τσεζένα υπερχείλισε και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να ανέβουν στις στέγες των σπιτιών για να γλιτώσουν από τα ορμητικά νερά, ενώ αστυνομικοί  βοήθησαν δεκάδες ηλικιωμένους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. 

Δραματική ήταν η διάσωση μιας γυναίκας η οποία έμενε σε ένα ισόγειο… Εγκλωβίστηκε με το παιδί της με τους γείτονες να σπεύδουν να τους σώσουν, καθώς η στάθμη του νερού ανέβαινε συνεχώς. 

 

3 people died in the flood disaster that occurred as a result of the rivers overflowing due to heavy rains in the north of ıtaly #BREAKING pic.twitter.com/4yTNucspmG

—  (@soneerbozkurt) May 17, 2023

 

Emilia-Romagna (Italy) Formula 1 Grand Prix canceled due to bad weather

It was reported that heavy rains in the Italian region of Emilia-Romagna led to floods. The stage was supposed to take place from 19 to 21 May. pic.twitter.com/MFq2h3SZga

— Theresa (@tretter50001) May 17, 2023

To άρθρο Κάτω από το νερό η περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια στην Ιταλία - Πολλοί νεκροί και αγνοούμενοι - Σοκάρουν οι εικόνες διάσωσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάτω, Εμίλια Ρομάνια, Ιταλία – Πολλοί, - Σοκάρουν,kato, emilia romania, italia – polloi, - sokaroun