Καθηγητής ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση: Παρερμήνευσαν την επιθυμία μου να βοηθήσω – «Τσουνάμι» καταγγελιών

18:06 19/1/2021 - Πηγή: NewsIt

Για τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA ο καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ.

Ο καθηγητής που συνταξιοδοτήθηκε το 2016 υποστηρίζει πως η πόρτα του γραφείου του ήταν πάντα ανοιχτή για όλους τους φοιτητές. «Παρερμήνευσαν την επιθυμία μου να βοηθήσω. Φοβόντουσαν κάποιες κοπέλες να μην τις δουν να μπαίνουν στο γραφείο μου και τις πουν γλειφτράκια. Από στόμα σε στόμα κάποιες είχαν κόμπιασμα μέχρι που κατάλαβαν ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα».

Είχε ακούσει, όπως λέει, κατά καιρούς τις φήμες για το πρόσωπό του, αλλά ουδέποτε του ζητήθηκε από την πρυτανεία να δώσει εξηγήσεις.

Παράλληλα, δήλωσε συντετριμμένος από το μπαράζ εξελίξεων που στοχοποιούν τον ίδιο αλλά και την οικογένεια του. «Τι να πω ότι δεν κοιμήθηκα το βράδυ; Τι θα πουν τα παιδιά μου; Θα σκέφτονται αυτόν είχαμε πρότυπο;» προσθέτει.

«Σε άλλες περιπτώσεις θα έλεγα νιώθω αγανάκτηση αλλά για ένα παιδί που το νιώθεις σαν δικό σου παιδί νιώθεις πικρία. Νιώθεις ότι είναι αχαριστία αυτό το πράγμα που κάνουν» τόνισε, ενώ  αρνείται όλες τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως θυμάται αμυδρά την φοιτήτρια που τον κατήγγειλε.

«Τη θυμάμαι. Έτσι πολύ αμυδρά τη θυμάμαι. Τόσα παιδιά που περνούν από το γραφείο μου δεν μπορώ να θυμηθώ. Ήρθε από το γραφείο μου το γραπτό της ήταν πολύ κακό μου είπε να την περάσω με το βαθμό αυτό και της είπα δεν μπορώ να την περάσω και έφυγε. Έκτοτε δεν την ξαναείδα» τονίζει.

«Ας παρουσιαστεί μπροστά μου-αν μπορεί- να μου πει τι της είπα γιατί τι της έκανα δεν υπάρχει περίπτωση να αποδείξει ή να πει ότι την ακούμπησα ούτε στο χέρι δεν ακούμπησα» συμπληρώνει, προσθέτοντας ότι σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ακούστε όσα είπε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου

 

Αγγίζουν τις 100 οι καταγγελίες

Η αρχή έγινε με την πρώην φοιτήτρια και τα στόματα για τη σεξουαλική παρενόχληση άρχισαν πλέον να ανοίγουν.
Οι καταγγελίες για τον πρώην καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου αγγίζουν πλέον τις 100.

«Για μένα πλέον θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης η κατάσταση αυτή και θα ήθελα πολύ να είχε συμβεί και να είχα το κουράγιο και τη δύναμη να το κάνω πολύ νωρίτερα».

Η συμφοιτήτρια της, Λίνα Τσαλταμπάση, καταθέτει τη δική της μαρτυρία και περιγράφει την αντίδραση των υπόλοιπων καθηγητών όταν τους κατήγγειλε πως ο ίδιος άνθρωπος παρενόχλησε κι εκείνη σεξουαλικά.

«Είναι πραγματικότητα ότι κι εγώ το βίωσα και θα καταθέσω όσα ξέρω όταν με καλέσει ο Εισαγγελέας. Βρήκα από αδιαφορία μέχρι έλα άστο μην το πολυσυζητάμε».

«Θυμάμαι είχα μιλήσει και με καθηγητές που είχαμε τότε επαφές και τους λέω «Καλά ρε παιδιά, επίσημα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα το καταλαβαίνω, από τη στιγμή που δεν μιλάει καμία κοπέλα επίσημα. Ανεπίσημα γιατί δεν τον ξεφτιλίζετε;». Και μου λένε «του έχουμε μιλήσει γι’ αυτά που ακούγονται για αυτόν» και η απάντησή του ήταν: «Μου αρέσει ο ποδόγυρος, αλλά υπερβάλουν μωρέ οι κοπέλες».»

Όπως καταγγέλλουν στο “LIVE NEWS” φοιτητές της σχολής, ο εν λόγω καθηγητής είχε πάγια τακτική να κόβει μαθήτριες από το μάθημα και να τις καλεί στο γραφείο του για να συζητήσουν το βαθμό τους.

«Την βλέπει, εμφανίσιμη κοπέλα η τότε κοπέλα μου, την βλέπει αυτός, την πιάνει από τη μεσούλα αγκαλίτσα μπροστά μου, χωρίς να ξέρει ότι είμαστε μαζί, και της λέει: «Μια γιατί δεν μου έγραψες τίποτα; Πέρνα το απόγευμα από το γραφείο να συζητήσουμε τον βαθμό σου». Ποιο βαθμό να συζητήσει με λευκή κόλλα; Τι να συζητήσει;».

«Όταν για το συγκεκριμένο άνθρωπο επί 30 χρόνια, υπάρχουν περισσότερες από 100 καταγγέλλουσες εδώ δεν μιλάμε για ένα κίνημα εκδίκησης αλλά για κίνημα ηθικής αποκατάστασης και δικαιοσύνης».

Δείτε το ρεπορτάζ του “Live News”

To άρθρο Καθηγητής ΑΠΘ για σεξουαλική παρενόχληση: Παρερμήνευσαν την επιθυμία μου να βοηθήσω – «Τσουνάμι» καταγγελιών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα