NISSOS KALYMNOS: Δυο ρήγματα στο πλοίο μετά την πρόσκρουση σε ύφαλο – Έδεσε στην Κάλυμνο

11:09 29/11/2022 - Πηγή: NewsIt

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου NISSOS KALYMNOS, το οποίο είχε αναχωρήσει από τη Νίσυρο και έπλεε για την Κάλυμνο χθες Δευτέρα (28.11.2022) όταν προσέκρουσε σε ύφαλο.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο είχε υποστεί δυο ρήγματα στην αριστερή πλευρά του όπως διαπιστώθηκε από ιδιώτη δύτη, αλλά τελικά έφτασε χωρίς πρόβλημα στον προορισμό του, την Κάλυμνο.

Το Nissos Kalymnos προσέκρουσε σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Τελένδου,

ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από τη Λέρο προς την Κάλυμνο με 31 επιβάτες, 18 άτομα πλήρωμα και 4 φορτηγά. 

Από την πρόσκρουση δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ ο πλοίαρχος του πλοίου είχε ενημερώσει το Λιμενικό για ελεγχόμενη εισροή υδάτων κατά τη διάρκεια του πλου προς το λιμάνι της Καλύμνου.

Στην περιοχή είχαν σπεύσει δύο περιπολικά και δύο ρυμουλκά καθώς και τρία επιβατηγά τουριστικά πλοία πλοία προκειμένου να συνδράμουν, εφόσον απαιτούνταν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, στελέχη κλιμακίου της επιθεώρησης πλοίων έκαναν έλεγχο στο πλοίο NISSOS KALYMNOS και διαπίστωσαν κατάκλυση με θαλασσινό νερό σε χώρους του, θραύση του πηδαλίου και στρέβλωση της προπέλας, καθώς και του άξονα της αριστερής κύριας μηχανής.

Επίσης απαγορεύτηκε απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών. Περιμετρικά του πλοίου έχει ποντιστεί πλωτό φράγμα για την αποφυγή ρύπανσης.

To άρθρο NISSOS KALYMNOS: Δυο ρήγματα στο πλοίο μετά την πρόσκρουση σε ύφαλο – Έδεσε στην Κάλυμνο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα