Κατάθεση Λιανού στο Ειδικό Δικαστήριο: «Δε γνωρίζω τίποτα για τη συμφωνία Χούρι – Καλογρίτσα»

20:01 14/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Με μία ακόμα κατάθεση, αυτή του διευθυντικού στελέχους του λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού CCC, Αντώνη Λιανού, συνεχίστηκε σήμερα το Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκο Παππά, και τον επιχειρηματία, Χρήστο Καλογρίτσα, για την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες του 2016.

Ο μάρτυρας είχε ζητήσει να μην καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο, με την αιτιολογία ότι σε βάρος του υπάρχει προκαταρκτική εξέταση για ψευδορκία, όμως το

αίτημά του είχε απορριφθεί κατά πλειοψηφία.

Ο κ. Λιανός, κατά τη διάρκεια της εξέτασης του, απάντησε πως δεν γνωρίζει κάτι για την συνάντηση του ισχυρού άνδρα της CCC με τον Χρήστο Καλογρίτσα στο Πόρτο Χέλι παρουσία του Κυριάκου Τόμπρα στις 24 Αυγούστου 2016, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, ούτε για το τι συμφωνήθηκε μεταξύ τους.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως την επόμενη ημέρα έλαβε ένα μήνυμα από τον Φουάντ Χούρι που του έλεγε να είναι stand by, χωρίς να αναφέρει τίποτε άλλο. «Δεν έχω άποψη για ποια έργα μπορεί να μιλούν στα μέιλ, ούτε είδα το συμφωνητικό» τόνισε ο μάρτυρας, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου για το εάν μέχρι σήμερα έχει ενημερωθεί για το τι είχε γίνει τότε, είπε πως δεν ρώτησε ποτέ, ούτε έμαθε ούτε ήθελε να μάθει, ενώ ερωτώμενος για τον Νίκο Παππά απάντησε χαρακτηριστικά ότι έχει “μεσάνυχτα” για το ρόλο του.

Όπως δήλωσε, «δεν έχω καμία γνώση περί συμμετοχής του», «δεν τον γνωρίζω προσωπικά, δεν έχω συνεργαστεί ποτέ μαζί του, ουδέποτε τον είδα στα γραφεία της (σ.σ. λιβανέζικης) εταιρείας».

Ο κ. Λιανός αναφέρθηκε σε συναντήσεις των δύο μερών (πλευρά Χούρι και πλευρά Καλογρίτσα), πολλούς μήνες μετά τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, στην οποία συμμετείχε (και) ως μεταφραστής, όπου συζητήθηκε το πως θα επιστραφεί το δάνειο των 3 εκατ. ευρώ από τον κ. Καλογρίτσα στην πλευρά Χούρι.

Η επιχειρηματική διαφορά και η αστική αντιδικία μεταξύ των κυρίων Καλογρίτσα και Χούρι και η απουσία εμπλοκής του κ. Ν. Παππά επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά.

To άρθρο Κατάθεση Λιανού στο Ειδικό Δικαστήριο: «Δε γνωρίζω τίποτα για τη συμφωνία Χούρι – Καλογρίτσα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα