"Καταπέλτης" Ελληνίδα που ζει στην Γερμανία! "Ανοιχτά τα εστιατόρια, ελλειπή τα μέτρα" - Τι καταγγέλλει στο newsit.gr (pics)

14:01 19/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Την ώρα που ο κορονοϊός εξαπλώνεται στην χώρα, Ελλήνίδα που ζει στην Γερμανία καταγγέλλει πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί μόνο επαρκή δεν είναι.

Μιλώντας στο newsit.gr, κάνει λόγο για ανευθυνότητα και ουσιαστικά ελλειπή πρόληψη, ενώ εκφράζει την απορία της για το πως η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει περιορίσει τις μετακινήσεις.

Τα συγκινητικά πανό

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι του Ντάρμστατ στη Γερμανία, επέλεξαν έναν πολύ συγκινητικό τρόπο για

να στείλουν δικό τους μήνυμα σε γιατρούς και νοσηλευτές των τριών νοσοκομειακών κτιρίων της πόλης, στήνοντας ευχαριστήρια πανό έξω από τις εισόδους τους 

Οι κάτοικοι επέλεξαν να πρωτοτυπήσουν και να ξεφύγουν από τα συντονισμένα χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια των σπιτιών τους, που προτίμησαν άλλες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, καθώς έτσι το νοσοκομειακό προσωπικό έχει την ευκαιρία να διαβάζει συνεχώς τα συγκινητικά λόγια, κάθε φορά που μπαίνουν και βγαίνουν από τα κτίρια!

“Ελλειπή τα μέτρα προστασίας”

Τις φωτογραφίες απέστειλε στο newsit.gr κάτοικος της μητροπολιτικής περιοχής της Φρανκφούρτης με καταγωγή από την Κρήτη, η οποία μεταξύ άλλων περιγράφει την κατάσταση στη χώρα με πάνω από 12 χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την αγανάκτηση της κάνοντάς λόγο για ελλειπή μέτρα προστασίας που έχει λάβει μέχρι ώρας η καγκελάριος Μέρκελ.

“Δεν μπορώ να καταλάβω μετά από τόσες χιλιάδες κρούσματα σε όλη τη Γερμανία γιατί δεν απαγορεύει η καγκελάριος τις εξόδους από τα σπίτια μας.

Πραγματικά χθες περιμέναμε πως αυτή θα ήταν η νέα απαγόρευση της κι όμως πέσαμε έξω. Οι πιο συνειδητοποιημένοι το πράττουμε από μόνοι, καθώς βγαίνουμε μόνο για τα απαραίτητα και γυρίζουμε πάλι σπίτια μας” εξηγεί η Ελληνίδα κάτοικος.

Προσθέτει πως “αν και έχουν κλείσει τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, τα παιδιά εξακολουθούν να βγαίνουν και να παίζουν κοντά στις παιδικές χαρές, που επίσης είναι κλειστές. Τα εστιατόρια είναι ανοιχτά μέχρι τις 6 το απόγευμα. Τα καταστήματα είναι κλειστά, μόνο σούπερ μάρκετ και φαρμακεία κι όμως αν και τόσα ακούμε κάθε μέρα ο κόσμος εξακολουθεί να μην βάζει μυαλό. Τι να πω δεν βρίσκουμε σαπούνι ν αγοράσουμε, ενώ πολλά φάρμακα είναι σε έλλειψη.

Από την άλλη για τα εργοστάσια εξήγγειλε πως θα δουλεύουν με το καθεστώς του “kurzarbeit” που σημαίνει πως οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν λιγότερες ώρες. Θεωρώ πως μέχρι ώρας η ανευθυνότητα κυριεύει εδώ τους πάντες, κάτι που θα το βρούμε μπροστά αφού οι ειδικοί προειδοποιούν πως τα κρούσματα θα αυξηθούν κατά πολύ σε όλη τη χώρα.

Φοβόμαστε και εύχομαι σύντομα οι αρχές να λάβουν το μέτρο της καραντίνας στα σπίτια μας. Θα αρρωστήσουμε όλοι μας και ακόμα κανένας επιστήμονας με σιγουριά δεν έχει πει πως θα είναι η υγεία μας μετά, αφού αναρρώσουμε. Θα είμαστε εντελώς καλά ή θα μείνει κάτι και θα τρέχουμε μια ζωή (;)”.

To άρθρο "Καταπέλτης" Ελληνίδα που ζει στην Γερμανία! "Ανοιχτά τα εστιατόρια, ελλειπή τα μέτρα" - Τι καταγγέλλει στο newsit.gr (pics) δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα