Κατάνυξη στις λιτανείες εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας «Κορωνιωτίσσης» στη Θεσσαλονίκη

11:36 25/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Εκατοντάδες πιστοί παίρνουν μέρος στη λιτανεία των λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, αλλά και θαυματουργής εικόνας της Παναγίας…

Η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας Κορωνιωτίσσης και των λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, για τη γιορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11:00 το πρωί από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Αγήματα των ενόπλων δυνάμεων, μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων αλλά και μέλη χορευτικών συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές, συνοδεύουν την πομπή σε δρόμους της πόλης.

Τις ιερές εικόνες και τα ιερά λείψανα μεταφέρουν στρατιωτικά οχήματα. Την πομπή συνοδεύει η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί τις εικόνες από κοντά.

Νωρίτερα τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και αύριο τα τελεστεί η Ιερά Δοξολογία στον Ναό του Αγίου Δημητρίου.

To άρθρο Κατάνυξη στις λιτανείες εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας «Κορωνιωτίσσης» στη Θεσσαλονίκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατάνυξη, Αγίου Δημητρίου, Παναγίας Κορωνιωτίσσης, Θεσσαλονίκη,katanyxi, agiou dimitriou, panagias koroniotissis, thessaloniki