Καταγγελίες μετά τη φωτιά σε ΕΠΑΛ της Άμφισσας - «Δεν υπήρχε ασφάλεια στον ηλεκτρολογικό πίνακα»

11:42 3/4/2024 - Πηγή: NewsIt

Ένα 24ωρο μετά τη φωτιά σε ΕΠΑΛ στην Άμφισσα, οι καταγγελίες συντηρούν το θέμα στο προσκήνιο και προκαλούν προβληματισμό…

Ο Μαρίνος Λύτρας, αναπληρωματικό μέλος σχολικής επιτροπής, μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή ”Καλημέρα Ελλάδα” σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη 2 Απριλίου, σε ΕΠΑΛ της Άμφισσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν

στο κτίριο εύλεκτα υλικά καθώς γινόταν εργασίες για να φτιαχτούν άρματα για τις απόκριες. «Μην σας κάνει εντύπωση ότι υπήρχαν εύφλεκτα υλικά καθώς στον ηλεκτρολογικό πίνακα  αντί να υπάρχει ασφάλεια υπάρχει σύρμα του ενός ενός λεπτού ευρώ. Το ΕΠΑΛ έχει τεράστια προβλήματα στις εγκαταστάσεις του» ανέφερε ο Μαρίνος Λύτρας.

Ερωτηθείς για το πού οφείλεται η φωτιά απάντησε: «Δεν ωφελείται σε βραχυκύκλωμα. Έχουμε καταγγείλει αυτά τα περιστατικά. Εάν απαντήσει το υπουργείο, να  δώσει απαντήσεις. Ο δήμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζεται και  γυμνάσιο.»

Υπενθυμίζεται πως 9 μαθητές και μία καθηγήτρια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο καθώς αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα. Όλοι τους διακομίστηκαν προληπτικά. Πυροσβέστες της Π.Υ. Άμφισσας επενέβησαν άμεσα και έσβησαν την πυρκαγιά, ενώ πραγματοποίησαν έρευνα σε όλα τα σημεία του κτηρίου για τυχόν εγκλωβισμένους μαθητές, ευτυχώς με αρνητικά αποτελέσματα.

To άρθρο Καταγγελίες μετά τη φωτιά σε ΕΠΑΛ της Άμφισσας - «Δεν υπήρχε ασφάλεια στον ηλεκτρολογικό πίνακα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταγγελίες, ΕΠΑΛ, Άμφισσας - Δεν,katangelies, epal, amfissas - den