Καρέ καρέ πώς η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεση στο Ισραήλ – Χρησιμοποίησε και βάρκες

16:50 9/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ με τις πολεμικές επιχειρήσεις να συνεχίζονται και μέσα σε 48 ώρες 1200 άτομα και από τις δύο πλευρές έχουν χάσει τη ζώη τους.

Οι δυνάμεις του Ισραήλ έπληξαν από το βράδυ της Κυριακής ως τα ξημερώματα της Δευτέρας πάνω από 500 στόχους  θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και της οργάνωσης Παλαιστινιακός

Ισλαμικός Τζιχάντ αεροπορικά πλήγματα και βολές του πυροβολικού στον θύλακα.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, αεροσκάφη, ελικόπτερα (…) και το πυροβολικό έπληξαν πάνω από 500 στόχους (σ.σ. θέσεις) των τρομοκρατών της Χαμάς και του (Παλαιστινιακού) Ισλαμικού Τζιχάντ», ανέφερε ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Το CNN εξέτασε 12 προπαγανδιστικά βίντεο της Χαμάς, χρησιμοποιώντας ανάλυση και γεωεντοπισμό για να συγκεντρώσει τι συνέβη σε καίριες τοποθεσίες. Αυτά τα βίντεο, που δημοσίευσε η Χαμάς στα κανάλια της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποβλήθηκαν σε έντονη επεξεργασία από την τρομοκρατική ομάδα.

Η επίθεση της Χαμάς ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς ανατίναξαν έναν φράκτη στα σύνορα σκότωσαν Ισραηλινούς στρατιώτες ενώ πήραν και ομήρους.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/10/hamas-gaza.mp4

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μη επανδρωμένων αεροσκαφών, χειροβομβίδων με ρουκέτες, αντιαρματικών κατευθυνόμενων πυραύλων και όπλων εφόδου, σύμφωνα με τα βίντεο που μοίρασε η Χαμάς.

Στη συνέχεια, οι μαχητές φαίνονται να πυροβολούν εναντίον ενός πύργου φρουράς και να κινούνται μέσα σε αυτό που φαίνεται να είναι οι χώροι διαβίωσης της στρατιωτικής βάσης.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/10/hamas-gaza2.mp4

Οσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση Music for Peace τόνισαν ότι οι πυροβολισμοί άρχισαν περίπου 30 λεπτά αφότου άκουσαν για πρώτη φορά ρουκέτες και εκρήξεις. Οι μαχητές προχώρησαν μέχρι ένα κιμπούτς περίπου τρία μίλια νοτιοανατολικά από τα σύνορα με τη Γάζα, σύμφωνα με τις IDF.

 

 

Το βίντεο που δημοσίευσε η Χαμάς δείχνει τουλάχιστον δύο αλεξίπτωτα πλαγιάς λίγο μετά την απογείωση, να πετούν προς την κατεύθυνση του Ζικίμ, ένα κιμπούτς λίγο πάνω από τα σύνορα.

Πίσω τους, φαίνεται ένας καταιγισμός ρουκετών, που εκτοξεύονται στην άκρη ενός χωραφιού ακριβώς βόρεια της Beit Lahia, στη Γάζα, να πετούν προς τα βόρεια.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/10/hamas-gaza3.mp4

Δεκάδες μαχητές της Γάζας –οπλισμένοι με όπλα, χειροβομβίδες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που ρίχνουν βόμβες– πήραν επίσης τον έλεγχο μιας στρατιωτικής βάσης έξω από το Ναχάλ Οζ, όπως δείχνει ένα βίντεο του CNN.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/10/hamas-gaza4.mp4

Ένα άλλο βίντεο που κοινοποίησε η Χαμάς δείχνει τους επιτιθέμενους κοντά σε ένα άνοιγμα ενός φράχτη κοντά στο κιμπούτς της Σούφα, κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με την Αίγυπτο.

Στο ίδιο βίντεο, φαίνονται μαχητές να εισβάλλουν σε μια κοντινή στρατιωτική βάση, στην οποία φαίνονται ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός τανκ. Στο βίντεο φαίνονται τα πτώματα Ισραηλινών στρατιωτών, ένας εκ των οποίων αιμορραγεί και φορά μόνο κράνος, γιλέκο τακτικής και τα εσώρουχά του.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/10/hamas-gaza5.mp4

Οπως αναφέρουν οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF), η Χαμάς επιχείρησε επίσης να επιτεθεί στο Ισραήλ χρησιμοποιώντας ακόμα βάρκες.

Συγκεκριμένα δύο βάρκες από καουτσούκ και δύο άλλες βάρκες καταστράφηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με τις IDF.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2023/10/hamas-gaza6.mp4

Την ίδια ώρα πλάνα έδειχναν ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού να πυροβολεί ένα υποτιθέμενο σκάφος της Χαμάς.

To άρθρο Καρέ καρέ πώς η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεση στο Ισραήλ – Χρησιμοποίησε και βάρκες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καρέ, Χαμάς, Ισραήλ – Χρησιμοποίησε,kare, chamas, israil – chrisimopoiise