Καπραβέλος: Τριπλάσια αύξηση στους νεκρούς από κορονοϊό σε σχέση με πέρσι
Άμεση θέσπιση υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου ζήτησε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.
Ο κ Καπραβέλος μιλώντας στο GRTimes αναφέρθηκε στη θεαματική αύξηση των θανάτων από κορονοϊό που καταγράφηκαν φέτος, σε σχέση με τον περσινό Ιούλιο.
«Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη, πως το έκτο κύμα της πανδημίας οφείλεται στην ακραία χαλάρωση των μέτρων. Εάν κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, ενός καλοκαιρινού μήνα,
Μάλιστα πρόσθεση πως «η μεγάλη αύξηση στους αριθμούς των θανάτων ανήκει στις συνέπειες της πανδημίας. Και είναι αδιανόητο που ακόμη δεν έχουμε πάρει μέτρα. Εννοώ υγειονομικού χαρακτήρα, όχι όπως αυτά της καραντίνας. Πρέπει να αρχίσουμε να φοράμε και πάλι μάσκα σε κλειστούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός. Ενώ πρέπει να επανασυσταθούν σημεία ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας».
«Μπάτε Σκύλοι Αλέστε» στα σύνορα
Αναφορικά με τα ανοικτά σύνορα χωρίς υγειονομικούς ελέγχους ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, υπογράμμισε πως «αυτή τη στιγμή είμαστε «μπάτε σκύλοι αλέστε». Οι μολυσμένοι κυκλοφορούν ελεύθερα και δεν χρειάζεται να πω εγώ αν η νόσος είναι ακίνδυνη ή όχι. Ακόμη και η «Όμικρον» έχει αποδείξει ότι είναι θανατηφόρος, ειδικά για τις μεγάλες ηλικίες και για τους ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα. Ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και οι βλάβες που προκαλεί σε όλα τα υπόλοιπα όργανα, αλλά και το Long Covid. Και ακόμη δεν ξέρουμε τις μακροχρόνιες συνέπειες της πανδημίας».
Ακόμη ο κ. Καπραβέλος υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος εχθρός μας, είναι η υποτίμηση του ιού η οποία επέρχεται με την χαλάρωση των μέτρων, είτε για λόγους οικονομίας, είτε για λόγους ψυχολογίας. Κάποια στιγμή ωστόσο, πάνω από όλα, θα πρέπει να μπει η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η ασφάλεια της».
Εάν συνεχίσουμε έτσι τον χειμώνα η καταστροφή θα είναι μεγάλη
Σε ερώτηση για το αν η απουσία μέτρων οφείλεται στο γεγονός πως δεν υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία ο κ. Καπραβέλος ξεκαθάρισε πως «και αυτό είναι ένας μύθος. Δηλαδή που είναι γραμμένο πως πρέπει να καταρρεύσουν τα νοσοκομεία για να απευθύνουμε κραυγή αγωνίας; Αυτό δεν είναι που προσπαθούμε να αποτρέψουμε; Ένα τσουνάμι από ασθενείς που θα φρακάρει τις κλινικές και θα πάει πίσω όλες τις υπόλοιπες θεραπείες ασθενών.
Από τη στιγμή λοιπόν που ο ΠΟΥ δεν έχει κηρύξει ακόμη το τέλος της πανδημίας, απαιτούνται υγειονομικά πρωτόκολλα για κάθε περίπτωση. Για κλειστούς χώρους, για την εστίαση, όπου υπάρχει συνωστισμός και φυσικά, να κρατάμε αποστάσεις. Η ακραία χαλάρωση έφερε το έκτο κύμα και εάν αυτό συνεχιστεί σε συνθήκες χειμώνα που ευνοούν τον ιό, τότε η καταστροφή θα είναι μεγάλη».
To άρθρο Καπραβέλος: Τριπλάσια αύξηση στους νεκρούς από κορονοϊό σε σχέση με πέρσι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κι όμως!! Σπεύδουν Αυγουστιάτικα να προλάβουν τον ανταγωνισμό του χειμώνα...
- Θεσσαλονίκη: 26χρονη μαχαίρωσε τον πατέρα της - Τον κατηγόρησε ότι τη θώπευσε
- ΗΠΑ: Νεκροί Αλβανός ηθοποιός και η σύζυγός του στο Μπρονξ - Πήδηξαν από τον 6ο όροφο
- Ο Μητσοτάκης έχασε την ευκαιρία του: Να παραιτηθεί - Ώρα να μιλήσει η ΝΔ
- Ανακοινώθηκε και ο Ιντάλγκο στον Ολυμπιακό
- Οριοθετήθηκε η φωτιά σε έκταση κοντά στην Πύλο
- Το νέο unfollow της Κατερίνας Καινούργιου στον Τσαγκρίδη & οι φήμες για νέα σχέση του εφοπλιστή
- Τι δεν μάθαμε -και τι καταλάβαμε- από το «διάγγελμα» του Πρωθυπουργού!
- Κομοτηνή: Είχαν πυροβολήσει ξανά τον 41χρονο που δέχθηκε πάνω από 10 σφαίρες
- Ταχυπαλμία μετά το φαγητό; Τι πρέπει να γνωρίζετε
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Θεσσαλονίκη: 26χρονη μαχαίρωσε τον πατέρα της επειδή τον κατηγορεί ότι τη θώπευσε
- ΣΥΡΙΖΑ για δήλωση Μητσοτάκη: «Αλαζόνας, αμετανόητος και ψεύτης, δεν είχε την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί»
- Νίκος Ανδρουλάκης: Ζητώ να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ
- Παλιούρι Χαλκιδικής: Το χωριό - έργο τέχνης με τις πολύχρωμες, τενεκεδένιες γλάστρες σε κάθε γειτονιά του
- Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Χωρίς Γιούλ η Ισπανία στο φιλικό – Έφυγαν περισσότερα από 11.000 εισιτήρια
- ΚΚΕ για δήλωση Μητσοτάκη: Πίσω από αστείες δικαιολογίες κρύβει την βασική πλευρά του σκανδάλου
- ΜέΡΑ25 για δήλωση Μητσοτάκη: «Η Παράσταση Θεάτρου Σκιών “ο Πρωθυπουργός δεν ήξερε” έλαβε τέλος»
- Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν μπορεί να παρακολουθείται βουλευτής ή ευρωβουλευτής, και κατά μείζονα λόγο αρχηγός κόμματος, για λόγους «εθνικής ασφάλειας»
- Ρηχός Ρήνος λόγω ζέστης και ξηρασίας - Έπεσε ξανά η στάθμη του
- Η Γερμανία αποκλείει το ενδεχόμενο λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 2 για το φυσικό αέριο

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Καπραβέλος: Τριπλάσια αύξηση στους νεκρούς από κορονοϊό σε σχέση με πέρσι
- Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Εκτός Σλούκας και Παπαγιάννης από τα φιλικά με Ισπανία
- Η Γερμανία αποκλείει το ενδεχόμενο λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 2 για το φυσικό αέριο
- Νίκος Ανδρουλάκης: Ζητώ να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ
- Eυλογιά των πιθήκων: Ξεκινά εμβολιαστική εκστρατεία στην Ιταλία
- Καιρός – Meteo: Που θα βρέξει την Τρίτη – Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο
- Η ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι θέλει να ηγηθεί της συντηρητικής συμμαχίας ενόψει εκλογών στην Ιταλία
- Premier League: Συμφωνίες χορηγίας-ρεκόρ 550 εκατ. ευρώ για τους συλλόγους τη σεζόν 2022/23
- Ευάγγελος Βενιζέλος: Δεν μπορεί να παρακολουθείται βουλευτής ή ευρωβουλευτής, και κατά μείζονα λόγο αρχηγός κόμματος, για λόγους «εθνικής ασφάλειας»
- Premier League: Συμφωνίες χορηγίας-ρεκόρ 550 εκατ. για τους συλλόγους τη σεζόν 2022/23
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΜέΡΑ25: «Η παράσταση Θεάτρου Σκιών “Ο πρωθυπουργός δεν ήξερε” έλαβε τέλος»
- ΚΚΕ: Αστείες δικαιολογίες Μητσοτάκη
- ΕΟΦ: Προσοχή! Ανακαλείται τεστ για τον κορονοϊό
- Ανδρουλάκης: Να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ
- Ανδρουλάκης παρακολούθηση: Το μήνυμα μετά τη δήλωση Μητσοτάκη
- Ανδρουλάκης: Ζητώ να ανακοινωθεί άμεσα ο λόγος της παρακολούθησής μου από την ΕΥΠ
- Αγρίνιο: Τραυματίστηκε διανομέας σε τροχαίο-Το κράνος τον γλύτωσε από χειρότερα
- Τρίτη 9 Αυγούστου στον Ψαροποταμό Σκάλας Ερεσού και την Παρασκευή 12 Αυγούστου στον ποταμό Μαλλιόντα στο Χρούσο Μεσοτόπου.
- Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το διάγγελμα του πρωθυπουργού
- Δελφίνια δίνουν παράσταση σε λουόμενους