Καλπάζει ο κορονοϊός στις ΗΠΑ: 1.112 νεκροί και 99.660 κρούσματα σε 24 ώρες

08:10 5/11/2020 - Πηγή: NewsIt

Σχεδόν 100.000 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν την επομένη των προεδρικών εκλογών, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στις ΗΠΑ. Πρόκειται για νέο ρεκόρ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ειδικότερα, τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν – σύμφωνα με τα στοιχεία του Τζονς Χόπκινς – ήταν 99.660. Συνολικά, οι μολύνσεις στις ΗΠΑ έχουν φθάσει τις 9.477.239

από την αρχή της πανδημίας. Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν εξάλλου 1.112 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται σε πάνω από 233.000 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη.

Η χειρότερη υγειονομική κρίση στη χώρα έπειτα από αυτή της λεγόμενης ισπανικής γρίπης (1918) έχει προκαλέσει τη σοβαρότερη οικονομική κρίση από τη Μεγάλη Ύφεση του 1929 και είχε επίπτωση στις προεδρικές εκλογές, στις οποίες αναμετρήθηκαν ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν.

Click4more: Εκλογές ΗΠΑ: Πανδημία και οικονομία τα βασικά κριτήρια – Το 10% ψήφισε για 1η φορά

Η πανδημία του κορονοϊού ώθησε κυρίως εκατομμύρια Αμερικανούς να ψηφίσουν επιστολικά ή εκ των προτέρων, για να αποφύγουν τις ουρές — και τον κίνδυνο μόλυνσης — την ημέρα των εκλογών, κάτι που σήμανε μεγάλες καθυστερήσεις στην καταμέτρηση.

Το βράδυ της Τετάρτης (4/11) η καταμέτρηση συνεχιζόταν στην Πενσιλβάνια, στην Τζόρτζια και στη Βόρεια Καρολίνα, κρίσιμες πολιτείες που ενδέχεται να κρίνουν σε ποιου τα χέρια θα καταλήξουν τα κλειδιά του Λευκού Οίκου.

Click4more: Αμερικανικές εκλογές LIVE: Μια ανάσα! 264 εκλέκτορες “δίνει” το FOX στον Μπάιντεν!

Ο Μπάιντεν μετέτρεψε τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από τον Τραμπ σε αιχμή του δόρατος της επίθεσής του εναντίον του Ρεπουμπλικάνου προέδρου. Ο αρχηγός του κράτους προσβλήθηκε από τον κορονοϊό στις αρχές Οκτωβρίου.

Εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν τις δουλειές τους εξαιτίας του αντίκτυπου της πανδημίας και, παρά την εντυπωσιακή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο, πολλοί από αυτούς δεν έχουν ξαναβρεί απασχόληση. Ένα από τα βασικά επιχειρήματα του Τραμπ στην εκστρατεία για την επανεκλογή του, περί της ευρωστίας της αμερικανικής οικονομίας και της ευημερίας που έφερε, κατέρρευσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

To άρθρο Καλπάζει ο κορονοϊός στις ΗΠΑ: 1.112 νεκροί και 99.660 κρούσματα σε 24 ώρες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα