Καλογρίτσας: Άλλο ένα sms του Νίκου Παππά έβαλε φωτιά στην Προανακριτική

14:39 24/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Μια ακόμα από τις επικοινωνίες που είχε με sms με τον Νίκο Παππά για την χρηματοδότηση του SYRIZA Channel , αλλά και λεπτομέρειες από τις επαφές που γίνονταν παρασκηνιακά με άλλους ενδιαφερόμενους για απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού καθώς και για την δημιουργία συμπολιτευόμενης εφημερίδας έδωσε σήμερα στην κατάθεσή του στην προανακριτική ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Παράλληλα επανήλθε και

στις αναφορές που είχε κάνει για τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου και τον ρόλο που εμφανιζόταν να έχει στις συναντήσεις που είχαν.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας, κατέθεσε ένα sms που είχε στείλει ο ίδιος στον Νίκο Παππά όταν στένευαν τα περιθώρια για την κατάθεση της εγγυητικής για τον διαγωνισμό της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών και δεν ερχόντουσαν σύμφωνα με την συμφωνία – όπως ισχυρίζεται ο κ. Καλογρίτσας- τα 3 εκατ ευρώ από την  CCC.

Στο sms φαίνεται ο Χρήστος Καλογρίτσας να γράφει στο Νίκο Παππά ότι το εγχείρημα συμμετοχής στον διαγωνισμό «μάλλον…» καταλήγει σε «Τζίφο».

Ο Νίκος Παππάς του απαντά «Δηλαδή;» και εκείνος του γράφει (Προφανώς το έμβασμα) Χωρίς εγγυητική πως θα πάμε ; Πάρε τον Samer να πιέσουν το Λονδίνο να το στείλουν κατά προτεραιότητα γιατί είναι για ελλ. Κυβέρνηση».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίαζαν ότι από τον διάλογο αυτόν εκείνο το οποίο προκύπτει είναι η αγωνία του Χρήστου Καλογρίτσα για το εγχείρημα και ζητά μάλιστα από τον υπουργό να παρέμβει ζητώντας του να πιέσει τους Χούρι.

Ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις του εισηγητή της πλειοψηφίας Θ. Πλεύρη φέρεται να επέμεινε ότι ήταν μόνο μπροστινός καταθέτοντας ότι «εγώ  υπάκουα τυφλά. Έδωσα το όνομα μου. Αυτά. Ήμουν ένα άγραφο sms email. Αυτό ήμουν. Αντί να το στείλουν  χρησιμοποιούσαν εμένα. 100% ο Παππας είχε πει πως δεν υπάρχει συμφωνία όταν δεν υπήρξε».

Για τις συναντήσεις που είχε με Δημήτρη Κοντομηνά, Βαγγέλη Μαρινάκη και Αρτέμη Αρτεμίου, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας ανέφερε γινόντουσαν κατ’ εντολή του Νίκου Παππά καθώς με έστελναν. Δεν πήγαινα. Είδα κι αλλά πρόσωπα. Τον κύριο Μαρινάκη δεν τον είχα δει ποτέ. Πρώτη φορά τον είδα εκεί. Είδα πολλά. Είδα άλλους επιχειρηματίες…

– Μου είπε ο Μαρινακης πως «ήμουν στο Μαξίμου το μεσημέρι και μίλησα με τον Νίκο για το θέμα». Αυτό έγινε την ημέρα που είδα τον κύριο Μαρινάκη.

– Να σας πω και για τον Αρτεμίου. Είχαμε κάνει αρκετά ραντεβού. Κι από αυτή την πλευρά είχαμε πει πως θα μπορούσαμε να τα βρούμε τα χρήματα. Ναι. Είχα δει τον κύριο Αρτεμίου.

Θ. Πλεύρης: άρα η οποία συνεννόηση με τον κύριο Μαρινάκη έγινε μεταξύ Μαρινάκη και Παππά κι εσείς εκτελούσατε απλά εντολές;

Χρ. Καλογρίτσας: σας το είπα.

Ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας, σύμφωνα με πηγές της πλειοψηφίας, φέρεται να άφησε να εννοηθεί πως το «Α2» στο σημειωματάριό του είναι κωδικός που αντιστοιχεί στον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, αποφεύγοντας όμως  να το καταθέσει κατηγορηματικά.

Ο μάρτυρας ερωτηθείς και για τις εκδοτικές δραστηριότητες που σχεδιαζόντουσαν φέρεται να κατέθεσε πως πως πήγαν να βγάλουν την « Πρώτη» πριν το Documento. Δεν προχώρησε αυτό το εγχείρημα. Τελικά πήγαν σε άλλη λύση. Μετά μου λέει ο Νίκος Παππάς «πρέπει να βγει αμέσως εφημερίδα. Τώρα, τώρα, τώρα». Μετά μου λέει πως πρέπει να βγει με τον Κ. Βαξεβάνη. Δεν τον ήξερα. Τον είχα δει σε μια βάπτιση. Μου είπαν πως «αφού δεν υπάρχει το όνομα σου στην τηλεόραση να μπεις εσύ ». Μπήκα τελικά. Για το Documento δάνεισα χρήματα. Το χρηματοδότησα μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου που αποφάσισαν. Το λογιστήριο έχει αποδείξεις για 2,9 εκατ ευρώ. Όπως όλοι ξέρετε όμως για τέτοια εγχειρήματα υπάρχουν και κάποια χρήματα «απ έξω». Το λογιστήριο τα έχει όλα αυτά. Επιβεβαιώνω πως έδωσα 3 εκατ δανεικά.

Ερωτηθείς από τον εισηγητή της ΝΔ Θ. Πλεύρη, εάν του ζητήθηκε να αποχωρήσει από το Documento, φέρεται να απάντησε πως «ναι. Μου ζήτησε η ομάδα να φύγω. Θα διαβάσω κι άλλο sms με Παππά. Με ρωτάει στις 19 Γενάρη 2017. «Τι έγινε με εφημερίδα»; «Νίκο μου όλα καλά». Παππάς: «περί κλεισίματος ακούω. ΠΡΟΣΕΞΕ»! «Νοικοκύρεμα. Όχι κλείσιμο» απαντώ. «Με το ΠΡΟΣΕΞΕ τι εννοείς»;

Ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας , φέρεται επίσης να κατέθεσε ότι για την «γραμμή» της εφημερίδας «κάποια στιγμή διαφώνησα με τη γραμμή και είπα δεν θέλω να συνεχίσω γιατί θέλαμε να μπλέξουν τον γιο μου. Όταν είχα την «Πρώτη» έκανα αντιπολίτευση στον Α. Παπανδρέου. Μου φέρνανε πολιτικοί και δημοσιογράφοι υλικό να γράψω κατά της Μιμής. Δεν έγραψα ποτέ. Για τον Α. Παπανδρέου έγραφα. Όχι κουτσομπολιά για τη γυναίκα του όμως. Σε αυτή την ίδια κατεύθυνση είδα ότι μπαίνανε οι γυναίκες όπως του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης  (εν. Κ. Μητσοτάκη) ή του Γιάννη  Στουρνάρα. Διαφώνησα  τότε. Δεν ήθελα το όνομα του γιου μου σε αυτά. Ήλθε τότε ένα σημαίνων πρόσωπο από Μαξίμου. Με πίεσα. Αρνήθηκα κι έφυγα».

Σχετικά με την συμμετοχή του στην έκδοση του Documento, ο κ. Χρ. Καλογρίτσας φέρεται να κατέθεσε πως «Το χρηματοδότησα. Έχω τιμολόγια.»  Αποδίδοντας στο Νίκο Παππά ότι είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο για τις χρηματοδοτήσεις αυτές « έλεγε ο Βαξεβάνης χρειάζομαι αυτά κι ο Παππάς ενεργούσε. Μόνο από τον Παππά έπαιρνα εντολές. Σιγά μην έπαιρνα από τον Βαξεβάνη. Ο Παππάς  ήταν από πίσω. Υπάρχουν χαρτιά για αυτά. Από την πρώτη ημέρα που με φωνάξανε έως και που με διώξανε υπάρχουν έγγραφα».

Πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας έχει αρχίσει να πέφτει σε κραυγαλέες αντιφάσεις φτάνοντας στο σημείο όταν η εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεοδώρα Τζάκρη να τον ρωτήσει ότι άλλα αναφέρει από αυτά που αναφέρονται στην έγκληση που κατέθεσε ο Τοξότης εκείνος απάντησε ότι «δεν την έγραψα εγώ την έγκληση ο Τοξότης την έγραψε. Τι σχέση έχω εγώ με τον Τοξότη!!!» Όταν η βουλευτής του ανέφερε ότι χρωστάτε 3 εκατ, ευρώ» εκείνος απάντησε ότι «δεν  χρωστάω σε κανέναν δεν γυρνάω πίσω λεφτά» δείχνοντας και τους λόγους που τον ωθούν να καταθέτει όλα αυτά. Επίσης, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρούσαν ότι σε άλλο σημείο της κατάθεσής του αναίρεσε και αυτά που είχε αναφέρει περί οικογενειακής δέσμευσης από την εφορία λέγοντας πως στο ΚΕΦΟΜΕΠ είχαν δεσμευθεί μόνον οι  προσωπικοί μου λογαριασμοί όχι των εταιριών. Υποθηκεύθηκε  η  περιουσία του γιου μου και της γυναίκας μου, για να δανειστών τα 8 εκατ. ευρώ.

Η κατάθεση του μάρτυρα συνεχίζεται

To άρθρο Καλογρίτσας: Άλλο ένα sms του Νίκου Παππά έβαλε φωτιά στην Προανακριτική δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα