Κακοκαιρία Carmel στην Κρήτη: Λευκά τοπία και τσουχτερό κρύο σε όλο το νησί – Μαγικές εικόνες

14:02 19/12/2021 - Πηγή: NewsIt

Η κακοκαιρία Carmel Κάρμελ έντυσε «νυφούλα» και την Κρήτη. Πότε υποχωρεί η σφοδρή βαρυχειμωνιά.

Η επέλαση της κακοκαιρίας Carmel έκανε αισθητή την παρουσία της και στην Κρήτη, με πολλές περιοχές του νησιού να έχουν καλυφθεί από πέπλο χιονιού, δημιουργώντας ένα άκρως χριστουγεννιάτικο σκηνικό!

Ο Ψηλορείτης φυσικά, ο Ομαλός, το Οροπέδιο Λασιθίου και τα Ανώγεια, καλοδέχτηκαν το πρώτο χιόνι, που,

ευτυχώς, πάντως δεν προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, όπως αναφέρει το Cretalive.gr.

Δείτε φωτογραφίες:

Ο Ψηλορείτης (άνω φωτογραφία)

Ομαλός

Αμάρι

Ανώγεια

Ανώγεια

Χανιά

Δείτε και βίντεο του zarpanews.gr από τα χιονισμένα Χανιά:

 

Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην κατευθύνονται προς ορεινά σημεία, χωρίς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Κρήτη: Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Με τη μετακίνηση του χαμηλού βαρομετρικού ανατολικότερα, ομαλοποιούνται οι καιρικές συνθήκες στα κεντρικά ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Έτσι για την Κρήτη τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου – σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μιχάλη Καρακατσάνη – αναμένεται να επικρατήσει ηπιότερος καιρός με πρόσκαιρα αυξημένη συννεφιά και λίγες τοπικές βροχές, κυρίως στα δυτικότερα τμήματα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται τις πρωινές ώρες στους ορεινούς όγκους.

Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα κυμανθεί μεταξύ των 6 και 13 βαθμών.

Νωρίς το πρωί πάντως και αργά το βραδιά το κρύο θα είναι έντονο, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ορεινά, τα ημιορεινά αλλά και εσωτερικά τμήματα του νησιού.

To άρθρο Κακοκαιρία Carmel στην Κρήτη: Λευκά τοπία και τσουχτερό κρύο σε όλο το νησί – Μαγικές εικόνες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα