Καιρός: Έρχεται Μεσογειακός κυκλώνας; Ο Γιάννης Καλλιάνος απαντά

14:25 14/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Κατηγορηματικός είναι ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος για το ενδεχόμενο να χτυπήσει την χώρα μας Μεσογειακός Κυκλώνας.

«Δεν προβλέπεται καμία πιθανότητα δημιουργίας Μεσογειακού κυκλώνα τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή», αναφέρει στο newsit.gr ο γνωστός μετεωρολόγος μετά την ανησυχία που δημιουργήθηκε από την ανάρτηση του συναδέλφου του Κλέαρχου Μαρουσάκη, πως ένα ισχυρό βαρομετρικό από τη νότια Ιταλία θα πλήξει υπό μορφή κυκλώνα τα δυτικά παράλια της χώρας μας την ερχόμενη Πέμπτη.

Όπως

εξηγεί ο μετεωρολόγος το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει την Πέμπτη και την Παρασκευή χωρίς όμως κάποια ανησυχητικά στοιχεία.

«Θα αλλάξει ο καιρός Πέμπτη, Παρασκευή με λίγες βροχές στο Ιόνιο και στα Ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με αποτέλεσμα να μοιάζει λίγο πιο φθινοπωρινός ο καιρός, ως προς τα φαινόμενα. Σε αυτή τη φάση δεν φαίνεται κάτι ανησυχητικό το πολύ πολύ να δημιουργηθούν κάτι τοπικές καταιγίδες αλλά μέχρι εκεί. Ο υδράργυρος θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα από 30 μέχρι 35 βαθμούς».

Δεκάδες προγνωστικά μοντέλα

«Από τα δεκάδες προγνωστικά μοντέλα τα οποία κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, όπου ο κάθε προ γνώστης έχει την δυνατότητα να τα μελετήσει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, υπάρχει κι ένα το οποίο δίνει μια τάση που θέλει ένα πολύ ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό να έρχεται από την Ιταλία και να δημιουργεί κάποιο τύπου κυκλώνα. Αυτό αξιολογείται ως μικρή πιθανότητα να συμβεί, διότι τα βασικότερα προγνωστικά μοντέλα το Αμερικάνικο και το Ευρωπαϊκό δεν δίνουν μια τέτοια τάση για τις επόμενες ημέρες. Κάτι ήπιο θα έρθει στην περιοχή μας που θα φέρει λίγες βροχές. Δεν υπάρχει πιθανότητα Μεσογειακού Κυκλώνα αυτή την στιγμή που μιλάμε».

To άρθρο Καιρός: Έρχεται Μεσογειακός κυκλώνας; Ο Γιάννης Καλλιάνος απαντά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα