Η επόμενη μέρα της κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη - Ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα από τις πλημμύρες

14:15 18/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Στη Θεσσαλονίκη, το νερό που πέφτει συνολικά όλο τον Ιούνιο, έπεσε το Σάββατο 17 Ιουνίου μέσα σε λίγες ώρες. Οι πλημμύρες και οι ζημιές από την κακοκαιρία, έχουν φέρει μια σειρά από νοικοκυριά σε απόγνωση…

Στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης, οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους από την υπερχείλιση του ρέματος Ξηροπόταμος, όταν φερτά

υλικά ακινητοποιήθηκαν σε γέφυρα. Πλημμύρισαν τουλάχιστον 30 σπίτια, επιχειρήσεις ενώ υπέστησαν ζημιές και πολλά αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν.

Συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο σημείο, με τους υπεύθυνους του δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη να ζητούν έλεγχο της στατικότητας της γέφυρας και άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων για την εκβάθυνση της κοίτης του ρέματος.

Πολλά σπίτια και αποθήκες στην Πολίχνη και την Νικόπολη πλημμύρισαν και καταστράφηκαν έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές. Σημειώνεται, πως αύριο συνεργεία θα καταγράψουν τις καταστροφές για να ξεκινήσει η διαδικασία αποζημιώσεων.

Την ίδια ώρα, μεγάλες είναι οι ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες στη Δυτική Μακεδονία. Οι δήμοι Καστοριάς, Άργους Ορεστικού, Εορδαίας και Αμυνταίου ζήτησαν να κηρυχθούν οι περιοχές τους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

To άρθρο Η επόμενη μέρα της κακοκαιρίας στη Θεσσαλονίκη - Ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα από τις πλημμύρες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καιρός – Θεσσαλονίκη, Πλημμύρισαν 30,kairos – thessaloniki, plimmyrisan 30