Ακτιβιστές έβαψαν μαύρα τα νερά στο εμβληματικό συντριβάνι της Πιάτσα Ναβόνα στη Ρώμη

15:28 7/5/2023 - Πηγή: NewsIt

Ακτιβιστές έβαψαν σε μαύρο χρώμα τα νερά στο εμβληματικό συντριβάνι της Ιταλίας, εκείνο στην Πιάτσα Ναβόνα της Ρώμης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το μέλλον που περιμένει την ανθρωπότητα, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Τέσσερα άτομα μέλη της ακτιβιστικής οργάνωσης Ultima Generazione, μπήκαν στο ιστορικό συντριβάνι της Ρώμης και πέταξαν μέσα στο ένα από τα πιο διάσημα μνημεία της Ιταλίας, κουβάδες με κάρβουνο αραιωμένο στο νερό.

Η διαμαρτυρία των ακτιβιστών με τα κάρβουνα στο ιστορικό συντριβάνι των Τεσσάρων Ποταμών της πρωτεύουσας της Ιταλίας, Ρώμης.

είχε συμβολικό χαρακτήρα.

Όπως ανέφεραν έβαψαν μαύρα τα νερά για να διαμαρτυρηθούν «για το μαύρο μέλλον που περιμένει την ανθρωπότητα» και το οποίο φαίνεται καθαρά από τις συχνές πλέον ξηρασίες και τις όλο και συχνότερες πλημμύρες.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η ιταλική αστυνομία, που έφτασε γρήγορα στο σημείο και συνέλαβε τους ακτιβιστές, οι οποίοι δεν προέβαλαν αντίσταση.

Gualtieri: "A Piazza Navona uno sfregio insensato" #ANSA pic.twitter.com/qeOE7aAGvH

— Agenzia ANSA (@Agenzia_Ansa) May 6, 2023

Η Κρήνη των Τεσσάρων Ποταμών κατασκευάστηκε το 1651 από τον γλύπτη και αρχιτέκτονα Μπερνίνι και απεικονίζει τέσσερις μεγάλους ποταμούς των τεσσάρων ηπείρων στις οποίες είχε διαδοθεί η παπική εξουσία: το Νείλο της Αφρικής, τον Δούναβη της Ευρώπης, τον Γάγγη της Ασίας και τον Ρίο ντε Λα Πλάτα της Αμερικής.

To άρθρο Ακτιβιστές έβαψαν μαύρα τα νερά στο εμβληματικό συντριβάνι της Πιάτσα Ναβόνα στη Ρώμη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα