Ιρλανδία: Και ο πρωθυπουργός στην μάχη κατά του κορονοϊού! Θα δουλεύει ως γιατρός

08:36 6/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Τα… παλιά θα θυμάται μια φορά την εβδομάδα ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ, προκειμένου να βοηθά στην μάχη κατά το κορονοϊού.

Ο Δρ. Βαράντκαρ «θα προσφέρει τις υπηρεσίες του (…) μια φορά την εβδομάδα», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Irish Times, ο Βαράντκαρ, ο οποίος είχε πάρει πτυχίο ιατρικής από το πανεπιστήμιο Τρίνιτι του Δουβλίνου το 2003, θα αξιολογεί τηλεφωνικά τα συμπτώματα ασθενών που έχουν εκτεθεί.

click4more: Καλπάζει ο κορονοϊός

στις ΗΠΑ: πάνω από 1.200 νεκροί σε ένα 24ωρο

«Πολλά μέλη της οικογένειας του και φίλοι του εργάζονται στον τομέα της υγείας», εξήγησε ο εκπρόσωπος. «Θέλει να βοηθήσει, έστω και λίγο».

Ο Βαράντκαρ ασκούσε την ιατρική για επτά χρόνια πριν να την εγκαταλείψει για την πολιτική. Θα εκτελεί πλέον μία τηλεφωνική εφημερία την εβδομάδα, σύμφωνα με το δημόσιο ιρλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTÉ.

60.000 μπήκαν ξανά στην μάχη

Τον Μάρτιο, όταν η πανδημία άρχιζε να εξαπλώνεται στην Ιρλανδία, το σύστημα υγείας απηύθυνε έκκληση να επιστρέψουν στην ενεργό δράση πτυχιούχοι και πρώην επαγγελματίες γιατροί που δεν δραστηριοποιούνται πλέον στον τομέα. Πάνω από 60.000 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν.

Ο ο υπουργός Υγείας Σάιμον Χάρις απηύθυνε συναισθηματική έκκληση προς τους πρώην επαγγελματίες της υγείας, καθώς το σύστημα περίθαλψης αντιμετώπιζε ολοένα περισσότερες δυσκολίες: «η χώρα σου σε χρειάζεται», είχε τονίσει.

Ο Βαράντκαρ είναι γιος γιατρού και νοσηλεύτριας. Ο σύντροφός του Μάθιου Μπάρετ, οι δύο αδελφές του και οι σύζυγοί τους εργάζονται όλοι τους στο ιρλανδικό σύστημα υγείας.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Ιρλανδίας, ως χθες Κυριακή η χώρα θρηνούσε 158 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας, επί συνόλου 4.994 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό.

To άρθρο Ιρλανδία: Και ο πρωθυπουργός στην μάχη κατά του κορονοϊού! Θα δουλεύει ως γιατρός δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα