Ιρίνα Βέρεστσουκ: Η «σιδηρά κυρία» της Ουκρανίας που «τα βάζει» με τη Ρωσία

10:20 24/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Μια γυναίκα με σιδηρά πυγμή αποδεικνύεται πως είναι η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ιρίνα Βέρεστσουκ, η οποία έχει δείξει περισσή γενναιότητα εδώ και έναν μήνα που η Ρωσία έχει εξαπολύσει πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Η Ιρίνα Βέρεστσουκ είναι η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ζελένσκι και έχει αναδειχθεί σε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του πολέμου. Αυτή ήταν που ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία απορρίπτει το τελεσίγραφο της Ρωσίας για την παράδοση της Μαριούπολης,

καταγγέλλοντας «εσκεμμένη χειραγώγηση» και «αληθινή απαγωγή ομήρων».

Η ίδια από την πρώτη στιγμή δεν έχει σταματήσει να καταγγέλλει τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει η Ρωσία στην χώρα της, ενώ οι αναρτήσεις της στα social media αφορούν αποκλειστικά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Ιρίνα Αντρίιβνα Βέρεστσουκ είναι 43 ετών και γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1979. Είναι κοινωνική ακτιβίστρια, πολιτικός και πρώην στρατιωτικός. Στις 4 Νοεμβρίου 2021, διορίστηκε Αναπληρώτρια Πρωθυπουργός της Ουκρανίας και Υπουργός για την Επανένταξη των Προσωρινών Κατεχόμενων Εδαφών.

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iryna Vereshchuk (@iryna_vereshchuk)

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή και υπηρέτησε ως αξιωματικός στον ουκρανικό στρατό για πέντε χρόνια. Από το 2016 και για μια τριετία, η Ιρίνα διετέλεσε πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Μελετών και Συναινετικών Πρακτικών για τη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα.

Η ίδια το 2019 εξελέγη Λαϊκή Βουλευτής της Ουκρανίας, ενώ γνωρίζει καράτε, ταϊλανδέζικη πυγμαχία και τεχνικές μάχης σώμα με σώμα.

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Iryna Vereshchuk (@iryna_vereshchuk)

Η ζωή της μακριά από τον στρατό

Η ίδια έχει έναν γιο από τον πρώτο γάμο της και ένα θετό γιο από τον δεύτερο σύζυγό της, βετεράνο των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων «Alpha». Κοιμάται μόνο 2-3 ώρες την ημέρα και τις υπόλοιπες δουλεύει.

Από όταν ξέσπασε ο πόλεμος, ζει και εργάζεται σε ένα καταφύγιο στο Κίεβο, μακριά από την οικογένειά της. «Έχω έναν γιο 17 ετών και έχω να μάθω νέα του εδώ και ημέρες», ανέφερε στη La Repubblica και συνέχισε λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή είμαι η μητέρα όλων των παιδιών της Ουκρανίας που με χρειάζονται και είναι στα καταφύγια».

To άρθρο Ιρίνα Βέρεστσουκ: Η «σιδηρά κυρία» της Ουκρανίας που «τα βάζει» με τη Ρωσία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιρίνα Βέρεστσουκ, Ουκρανίας, Ρωσία,irina verestsouk, oukranias, rosia