Ηράκλειο: “Βυθίστηκε” στη λάσπη το ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη στον Καρτερό – Εικόνες βιβλικής καταστροφής

09:24 22/10/2020 - Πηγή: NewsIt

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από το εσωτερικό του ναού του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και του Αγίου Νίκωνος του Μετανοείται στον Καρτερό, στο Ηράκλειο.

Η κακοκαιρία προκάλεσε πλημμύρες στους δρόμους με τα ορμητικά νερά να εισβάλουν ακόμα και στον σπηλαιώδη ναό που βρίσκεται απέναντι από την παραλία Φλορίδα.

Οι εικόνες του cretapost.gr από τον περίβολο αλλά και το εσωτερικό τμήμα του εμβληματικού ναού είναι αποκαλυπτικές.

Οι λάσπες μπήκαν μέσα στο ναό ενώ

τα νερά έριξαν διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα, προκαλώντας αρκετές φθορές.

Το ευτύχημα είναι πως δεν προκλήθηκε καμία ζημιά στις εξαιρετικές τοιχογραφίες που βρίσκονται στους τοίχους του σπηλαίου.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Την ίδια ώρα σοκ προκαλούν και οι πανοραμικές φωτογραφίες που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής στον Καρτερό στο Ηράκλειο, που βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας .

Τόσο τα βίντεο όσο και οι εικόνες, από τη σελίδα «Πυροσβέστες Νομού Ηρακλείου, κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα.

Eν τω μεταξύ  συγκλονιστικό είναι και το βίντεο που είδε το φως της… δημοσιότητας με πρωταγωνίστρια μία γυναίκα που έζησε εφιαλτικές στιγμές κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας στο Ηράκλειο.

Η άτυχη γυναίκα κινούνταν με το αυτοκίνητό της στην περιοχή του Καρτερού την ώρα που «άνοιξαν» οι ουρανοί. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο οι δρόμοι πλημμύρισαν ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν το όχημά της.

Εκείνη, ευτυχώς πρόλαβε να βγει έξω, ωστόσο για να μην την παρασύρει το ρέμα ανέβηκε στο στύλο της ΔΕΗ

To άρθρο Ηράκλειο: “Βυθίστηκε” στη λάσπη το ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη στον Καρτερό – Εικόνες βιβλικής καταστροφής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα