Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Ένα παιδί με σύνδρομο MIS-C και δύο έγκυες με κορονοϊό

14:27 8/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Ένα παιδί με post covid σύνδρομο MIS-C νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Επίσης, δύο έγκυες γυναίκες νοσηλεύονται στο ίδιο νοσοκομείο με κορονοϊό.

Το παιδί με post covid syndrome ή αλλιώς, με τον πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C), παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C) εμφάνισαν μέχρι στιγμής 100 παιδιά απ’ όλη τη χώρα, ύστερα από νόσηση με Covid-19. Επίσης, – αναφέρει το GRTimes.gr – συνήθως τα συμπτώματα είναι ήπια,

ενώ εμφανίζεται από δύο έως 10 εβδομάδες, μετά την οξεία λοίμωξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο Ιπποκράτειο νοσηλεύονται και δύο έγκυες με κορονοϊό, οι οποίες είναι καλά στην υγεία τους.

Κορονοϊός: Τί είναι το σύνδρομο MIS-C

Πρόκειται για ένα κλινικό σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από πολυοργανική συμμετοχή, με εκδηλώσεις από το αναπνευστικό, το γαστρεντερικό ή το καρδιαγγειακό σύστημα, αιματολογικές ή βλεννογονοδερματικές αλλοιώσεις. Συγκεκριμένα, οι μικρότεροι, ηλικιακά, ασθενείς εμφανίζουν πυρετό, πόνο στην κοιλιά, εμετούς, διάρροια, εξανθήματα, κόπωση κ.α.

Click4more: Κορονοϊός: Συναγερμός για το σύνδρομο MIS-C που «χτυπάει» τα παιδιά – Tι να προσέξουν οι γονείς

Επιπλέον, τα παιδιά παραμένουν σε χαμηλό κίνδυνο εμφάνισης σοβαρού ή κρίσιμου COVID-19 από τον MIS-C. Οι πιο συχνά αναφερόμενες ασθένειες από αυτές τις καταστάσεις είναι η παχυσαρκία, η χρόνια πνευμονοπάθεια (συμπεριλαμβανομένου του άσθματος), οι καρδιαγγειακές παθήσεις και η ανοσοκαταστολή.

To άρθρο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Ένα παιδί με σύνδρομο MIS-C και δύο έγκυες με κορονοϊό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, MIS-C,ippokrateio thessalonikis, MIS-C