ΗΠΑ: Σοκ και δέος με οπαδούς του Τραμπ να «μπουκάρουν» στο Καπιτώλιο

21:33 6/1/2021 - Πηγή: NewsIt

Τα όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον δεν έχουν προηγούμενο, με τους υποστηρικτές του Ντοναλντ Τραμπ να ξεσπούν σε επεισόδια και να έχουν εισβάλλει (!) στο Καπιτώλιο, την ώρα δε που ο Μάικ Πενς «αδειάζει» τον μεγιστάνα και δηλώνει πως θα αναγνωρίσει τη νίκη Μπάιντεν. 

Οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ μετά την ομιλία του έσπασαν τα προστατευτικά κάγκελα και εισέβαλαν στο προαύλιο του Καπιτώλιου όπου  συγκρούστηκαν με  την αστυνομία. Στόχος

τους είναι να διακόψουν τη διαδικασία επικύρωσης του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών, ενώ αμέσως μετά… μπήκαν και μέσα στο Καπιτώλιο, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Δείτε LIVE εικόνα από τις ΗΠΑ

Δεν δέχονται την ήττα στις εκλογές και θέλουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. «Πολεμήστε για τον Τραμπ» είναι ένα από τα πολλά συνθήματα που φωνάζουν με την ένταση να είναι μεγάλη.

Κτίρια του Κογκρέσου εκκενώνονται από την αστυνομία, λόγω των διαδηλώσεων υποστηρικτών του Τραμπ. Διαδηλωτές υπέρ του Τραμπ παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου, ανέβηκαν στην κατασκευή που τοποθετήθηκε για την ορκωμοσία του Μπάιντεν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.

To άρθρο ΗΠΑ: Σοκ και δέος με οπαδούς του Τραμπ να «μπουκάρουν» στο Καπιτώλιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα