ΗΠΑ: Με χειροπέδες οι γονείς του 15χρονου που έκανε ένοπλη επίθεση σε σχολείο – Αγνοούσαν τα σημάδια

21:47 9/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Οι γονείς του εφήβου, που έκανε ένοπλη επίθεση στο σχολείο του, φαίνεται πως αγνόησαν τις ενδείξεις ψυχιατρικών προβλημάτων και τις εκκλήσεις για βοήθεια του γιου τους, σύμφωνα με μάρτυρες, που κατέθεσαν σε δικαστήριο στις βόρειες ΗΠΑ.

Στις 30 Νοεμβρίου, ο Ίθαν Κράμπλεϊ, ηλικίας 15 ετών, σκότωσε 4 ανθρώπους και τραυμάτισε 6 στο σχολείο του, στην Οξφόρδη, στο βόρειο Ντιτρόιτ

του Μίσιγκαν, με ένα όπλο που οι γονείς του είχαν αγοράσει λίγες ημέρες νωρίτερα.

Αφότου επιχείρησαν να διαφύγουν, οι Τζέιμς και Τζένιφερ Κράμπλεϊ, ηλικίας 45 και 43 ετών αντίστοιχα, διώκονται για «ανθρωποκτονίες από αμέλεια», μια κατηγορία που απαγγέλλεται πολύ σπάνια σε αυτό το πλαίσιο.

Σήμερα, εμφανίστηκαν φορώντας χειροπέδες ενώπιον ενός δικαστή του Μίσιγκαν, που αναμένεται να αποφασίσει εάν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις για να παραπεμφθούν σε δίκη.

Προκειμένου να το επιτύχουν αυτό, οι εισαγγελείς κάλεσαν να καταθέσουν διάφοροι μάρτυρες, οι οποίοι περιέγραψαν μια πολύ επιβαρυντική εικόνα του ζευγαριού, που εμφανίζεται τελείως αδιάφορο μπροστά στα πολυάριθμα ανησυχητικά μηνύματα που τους έστελνε ο γιος τους.

Ένας ερευνητές παρουσίασε, επίσης, γραπτά μηνύματα που έστειλε ο Ίθαν Κράμπλεϊ στη μητέρα του επτά μήνες πριν από την τραγωδία, στα οποία ο έφηβος γράφει ότι ακούει θορύβους, βλέπει «δαίμονες» και μιλάει για την «παράνοιά» του.

«Μπορείς τουλάχιστον να μου απαντήσεις με ένα γραπτό μήνυμα;», «φοβάμαι», της γράφει ο 15χρονος ένα βράδυ, που είναι μόνος στο σπίτι.

Η ανάλυση των τηλεφωνικών αρχείων της Τζένιφερ Κράμπλεϊ δείχνει ότι του απάντησε την επομένη το πρωί. «Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, εκείνη έκανε ιππασία», αφηγήθηκε ο επιθεωρητής Έντουαρντ Βαγκρόφσκι, παρουσιάζοντας φωτογραφίες σέλφι που τραβούσε η ίδια.

Στο περιβάλλον της, μιλούσε «καθημερινά» για την ιππασία, όμως πολύ σπάνια για τον γιο της και περιοριζόταν στο να κάνει λόγο για ένα παιδί «μοναχικό», που είχε επηρεαστεί από τον θάνατο του σκύλου του και την αποχώρηση του μοναδικού φίλου του, αφηγήθηκαν πρώην συνάδελφοί της.

Τις παραμονές της επίθεσης, το σχολείο είχε τηλεφωνήσει στη γυναίκα, διότι ο Ίθαν είχε αναζητήσει στο τηλέφωνό του πληροφορίες σχετικά με πυρομαχικά κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

«Δεν έχω θυμώσει. Απλά πρέπει να μάθεις πώς να μην σε πιάσουν», του έγραψε.

Μία ημέρα μετά, οι γονείς κλήθηκαν, διότι ο γιος τους είχε πει «η ζωή μου δεν έχει αξία» και «αίμα παντού», ενώ είχε σχεδιάσει ένα πιστόλι και ένα σώμα καλυμμένο με αίμα στο τεστ μαθηματικών του. Το ζευγάρι άφησε τον Ίθαν στο σχολείο του και επέστρεψε στη δουλειά του.

Ο 15χρονος τράβηξε τότε ένα όπλο από το σακίδιό του και πυροβόλησε καμιά τριανταριά φορές, στοχεύοντας εναντίον των συμμαθητών του. Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 23 Φεβρουαρίου.

To άρθρο ΗΠΑ: Με χειροπέδες οι γονείς του 15χρονου που έκανε ένοπλη επίθεση σε σχολείο – Αγνοούσαν τα σημάδια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, 15χρονου, – Αγνοούσαν,ipa, 15chronou, – agnoousan