ΗΠΑ για Ρωσία: Εξαντλούνται τα πυρομαχικά υψηλής ακριβείας – Θα βγει απομονωμένη από τον πόλεμο στην Ουκρανία

09:55 25/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Την άποψη ότι η Ρωσία θα βγει πολύ πιο αδύναμη και απομονωμένη από τον πόλεμο στην Ουκρανία εξέφρασε ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου. Σημείωσε επίσης ότι το απόθεμα των πυρομαχικών υψηλής ακρίβειας της Μόσχας φαίνεται να εξαντλείται και αυτό θα την οδηγήσει σε μεγαλύτερη εξάρτηση από τις δυνάμεις του πυροβολικού της. 

«Θεωρώ με υψηλό βαθμό βεβαιότητας ότι η Ρωσία θα βγει από την Ουκρανία

πιο αδύναμη από ό,τι μπήκε στη σύρραξη» δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδιος για πολιτικά θέματα. «Στρατιωτικά πιο αδύναμη, οικονομικά πιο αδύναμη, πολιτικά και γεωπολιτικά πιο αδύναμη, πιο απομονωμένη», πρόσθεσε ο Κόλιν Καλ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, το πολυαναμενόμενο κείμενο για την αμυντική στρατηγική και το δόγμα του Πενταγώνου –η δημοσιοποίησή του έχει καθυστερήσει– θα αναφέρεται στη Ρωσία με τον όρο «οξεία απειλή», ωστόσο η Μόσχα «δεν μπορεί» να εγείρει μακροπρόθεσμη στρατηγική απειλή για τις ΗΠΑ, αντίθετα με την Κίνα.

Ο αξιωματούχος του Πενταγώνου είπε επίσης ότι δεν πιστεύει ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει να ξεσπάσει πόλεμος με το NATO. Ακόμη, σημείωσε ότι το απόθεμα των πυρομαχικών υψηλής ακρίβειας της Ρωσίας εξαντλείται και είναι πιθανότερο να εξαρτάται από μη κατευθυνόμενες βόμβες και από το πυροβολικό στη συνέχεια του πολέμου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο ΗΠΑ για Ρωσία: Εξαντλούνται τα πυρομαχικά υψηλής ακριβείας – Θα βγει απομονωμένη από τον πόλεμο στην Ουκρανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Ρωσία, Εξαντλούνται, Ουκρανία,ipa, rosia, exantlountai, oukrania