ΗΠΑ: Έσπασε το φράγμα των 11 εκατ. κρουσμάτων – Κλείνουν σχολεία και εστιατόρια στο Μίσιγκαν

07:18 16/11/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο Ντόναλντ Τραμπ ασχολείται με το να tweet-αρει για τη νοθεία που κατά την άποψή του έγινε στις εκλογές στις ΗΠΑ και η χώρα της οποίας είναι πρόεδρος «σπάει» το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ. Τελευταίο αυτό των 11 εκατομμυρίων κρουσμάτων κορονοϊού.

Εκτός από τα περισσότερα από 11 εκατομμύρια κρούσματα, ο τελευταίος απολογισμός του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ανέφερε ότι  οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 (της ασθένειας που προκαλεί

ο κορονοϊός) στις ΗΠΑ είναι πλέον πάνω από 246.000.

Click4more Επιτελείο Μπάιντεν για πανδημία: Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες – 11 εκατ. τα κρούσματα στις ΗΠΑ

Συνολικά, τα κρούσματα στις ΗΠΑ είναι 11.000.984 και 246.006 θάνατοι εξαιτίας της νόσου και επιπλοκών που προκαλεί.

Οι ΗΠΑ, η χώρα η οποία έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του κορονοϊού σε απόλυτους αριθμούς, αντιμετωπίζει νέα έξαρση: μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα έχουν καταγραφεί ένα εκατομμύριο κρούσματα. 

Το όριο των δέκα εκατομμυρίων μολύνσεων είχε ξεπεραστεί στις 9 Νοεμβρίου, δηλαδή έξι ημέρες πριν τα κρούσματα να ξεπεράσουν τα 11 εκατομμύρια.

Νέα μέτρα σε Σικάγο, Νέα Υόρκη και Μίσιγκαν

Και ενώ ο κορονοϊός εξαπλώνεται ασταμάτητα στις ΗΠΑ, η κυβερνήτης του Μίσιγκαν αποφάσισε να κλείσουν σχολεία και εστιατόρια για τρεις εβδομάδες, από μεθαύριο Τετάρτη προκειμένου να επιβραδυνθεί η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην πολιτεία.

Η (Δημοκρατική) κυβερνήτης του Μίσιγκαν ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα απαγορευθούν όλες οι εκδηλώσεις σε χώρους ψυχαγωγίας, κέντρα συναυλιών, κινηματογράφους, κλειστά γήπεδα, καζίνο κ.λπ., εξηγώντας ότι αποφάσισε να λάβει τα μέτρα αυτά διότι υπάρχει κίνδυνος ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 στο Μίσιγκαν θα φθάσει τους τουλάχιστον 1.000 σε εβδομαδιαία βάση αν μείνει άπρακτη.

Μέτρα λαμβάνονται επίσης στο Σικάγο (από σήμερα κιόλας), την τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, ενώ στη Νέα Υόρκη οι αρχές επέβαλαν νέα μέτρα σε μπαρ και εστιατόρια. Τα σχολεία παραμένουν πάντως προς το παρόν ανοικτά.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε την Παρασκευή ότι θα αρχίσει εμβολιασμός «σε μερικές εβδομάδες», αλλά εξέφρασε για ακόμη μια φορά την σθεναρή αντίθεσή του στην επιβολή μέτρων όπως αυτά που εφαρμόζονται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ο αγώνας εναντίον της πανδημίας του νέου κορονοϊού περιπλέκεται εξαιτίας της άρνησης του Τραμπ να αναγνωρίσει την ήττα του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και να δώσει το πράσινο φως για την έναρξη της διαδικασίας μεταβίβασης της εξουσίας στον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, κάτι που του στερεί ομοσπονδιακά κεφάλαια και πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες.

Click4more Ο Τραμπ το χαβά του: Κέρδισα τις εκλογές – «Έπνιξε» ξανά τον… πόνο του στο γκολφ

Οι Δημοκρατικοί τονίζουν ότι η κατάσταση αυτή ίσως έχει σοβαρές συνέπειες ως προς τη δυνατότητα του εκλεγμένου προέδρου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που εγείρει η πανδημία του νέου κορονοϊού όταν αναλάβει τα καθήκοντά του στις 20 Ιανουαρίου.

Ο πρώην αντιπρόεδρος και η ομάδα του δεν έχουν λάβει ακόμη επισήμως έγκριση να συμβουλεύονται καν τον επικεφαλής ανοσολόγο του Λευκού Οίκου, τον Δρ. Άντονι Φάουτσι.

«Ασφαλώς θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν είχαν υπάρξει ήδη επαφές», δήλωσε ο Φάουτσι στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, προειδοποιώντας ότι η COVID-19 μπορεί να στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες Αμερικανούς ακόμη ως τις 20 Ιανουαρίου.

To άρθρο ΗΠΑ: Έσπασε το φράγμα των 11 εκατ. κρουσμάτων – Κλείνουν σχολεία και εστιατόρια στο Μίσιγκαν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα