ΗΙΡ: Νέο τουριστικό project στο Ιόνιο από την Blackstone – Τα σχέδια για το πρώην ξενοδοχείο Louis και για Ελλάδα

11:51 12/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Η ανακαίνιση του πρώην ξενοδοχείου Louis στη Ζάκυνθο αποτελεί το επόμενο επενδυτικό βήμα της Hotel Investment Partners, εκ των μεγαλύτερων ιδιοκτητών ξενοδοχειακών μονάδων στην Νότια Ευρώπη που υποστηρίζεται από επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone.

Η ανακαίνιση του Zante Beach, αποτελεί μέρος του επενδυτικού πλάνου της HIP για επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό κι έρχεται ως συνέχεια της μεγάλης εξαγοράς που είχε ανακοινώσει πριν από 4 χρόνια, εξαγοράζοντας τις 5 μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες του Louis Group στην Ελλάδα,

έναντι 178,6 εκατ. ευρώ.  Ειδικότερα, το μεγάλο deal αφορούσε την εξαγορά των ξενοδοχείων Corcyra Beach και Grand Hotel στην Κέρκυρα, Zante Beach και Plagos Beach στη Ζάκυνθο και Creta Princess στην Κρήτη.

Ως εκ τούτου, η Hotel Investment Partners (ΗΙΡ) απέκτησε το 4 αστέρων Louis Zante Beach στο Λαγανά Ζακύνθου, ως μέρος ενός πακέτου ξενοδοχείων Louis, χαράσσοντας στη συνέχεια σχέδια για τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.  Το σχέδιο προβλέπει την ανακαίνιση και αναβάθμιση τόσο των χώρων, όσο και των υπηρεσιών, με παράλληλη μείωση της δυναμικότητας σε  490 κλίνες, οι οποίες θα κατανέμονται σε 237 δωμάτια.

Τα σχέδια για Ελλάδα

Η HIP ιδρύθηκε το 2015 από τους Alejandro Hernandez-Puértolas και Banco Sabadell και εξαγοράστηκε το 2017 από επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone που δραστηριοποιούνται στην αγορά ακινήτων. Μετά από αλλεπάλληλες εξαγορές, το χαρτοφυλάκιο της HIP διευρύνθηκε σε 65 ξενοδοχεία, με 19.345 δωμάτια με παρουσία στην Ισπανία, στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία. Σήμερα, η HIP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής σε ξενοδοχεία στην Ευρώπη και διαθέτει εξειδικευμένη ομάδα περίπου 100 επαγγελματιών που διακρίνονται για την δυνατότητά τους στην εξαγορά, ανακαίνιση και επανατοποθέτηση στην αγορά υποκεφαλαιοποιημένων ξενοδοχείων.

Η ομάδα της HIP συνεργάζεται με πλήθος διαχειριστών ξενοδοχείων όπως η Ritz Carlton, η Barcelo, η AMR Resorts και η Melia με στόχο την αναβάθμιση της διαχείρισης των ξενοδοχείων, καθώς και της εμπειρίας των επισκεπτών.   Επενδυτικά, η Ελλάδα, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εταιρείας, λόγω και των σημαντικών προοπτικών του τουρισμού. 

To άρθρο ΗΙΡ: Νέο τουριστικό project στο Ιόνιο από την Blackstone – Τα σχέδια για το πρώην ξενοδοχείο Louis και για Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα