Ιδιωτική ασφάλιση: Τα εμπόδια και οι δυνατότητες για την ανάπτυξη του κλάδου

11:07 25/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Στο 24ο διεθνές ασφαλιστικό και αντασφαλιστικό συνέδριο που έλαβε μέρος στην Ύδρα μίλησαν χθες (24.5.2024) οι CEO της NN Φιλίππα Μιχάλη, της Interamerican Γιάννης Καντώρος και της HDI Global Κωνσταντίνος Δεμερτζόγλου για το πως τα πηγαίνει ο κλάδος της ασφάλισης.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι CEO σχολίασαν με ποιους τρόπους μπορεί να μειωθεί το κενό προστασίας

(protection gap) που είναι αρκετά μεγάλο στη χώρα μας. Αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις σχετικά με τις βλέψεις για τον ασφαλιστικό κλάδο και τον ρόλο του σε κοινωνικά προβλήματα σαν το συνταξιοδοτικό και τις φυσικές καταστροφές. 

Αρχίζοντας τον διάλογο, η Φιλίππα Μιχάλη τόνισε ότι υπάρχει χαμηλή ασφαλιστική διείσδυση λόγω του ελλείμματος χρηματοοικονομικής παιδείας και της στάσης της Πολιτείας, καθώς οι πολίτες αδυνατούν να αντιληφθούν το ρίσκο και απαξιώνουν τις προσφερόμενες ασφαλιστικές λύσεις, ενώ η Πολιτεία αμελεί να θεσπίσει κίνητρα, αν και το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται κάποια βήματα της Πολιτείας υπέρ του ασφαλιστικού τομέα.

Συνεχίζοντας ο Γιάννης Καντώρος ανέφερε την αναγκαιότητα ανάδειξης των ασφαλιστικών εταιρειών ως μέρος της λύσης, ώστε να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας ότι: «Στο εξωτερικό υπάρχουν πολλά παραδείγματα συνεργασιών Πολιτείας και ασφαλιστικών εταιρειών, με τις κοινωνίες αυτές να έχουν δώσει απαντήσεις στα προβλήματά τους. Αντίθετα στην Ελλάδα δεν έχουμε καταφέρει να μπούμε σε ένα ολοκληρωμένο διάλογο, παρά τα βήματα που γίνονται».

Συνέχισε λέγοντας ότι: «Η αγορά μπορεί να καλύψει και να αντέξει πολύ μεγαλύτερο ύψος κινδύνων. Ωστόσο, έχουν και οι ηγέτες τις ευθύνες τους. Αν περιμένουν άλλα δέκα ή είκοσι χρόνια μέχρις ότου να πειστεί η κοινωνία και δεν αναλάβει από τώρα δράση, τότε θα είναι πολύ αργά. Η Πολιτεία θα πρέπει να δράσει άμεσα με πρωτοβουλίες και με μεταρρυθμίσεις».

To άρθρο Ιδιωτική ασφάλιση: Τα εμπόδια και οι δυνατότητες για την ανάπτυξη του κλάδου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιδιωτική,idiotiki