Ιδέες για μονοήμερη εκδρομή σε 5 προορισμούς κοντά στην Αθήνα
Μία απόδραση από την Αθήνα δεν χρειάζεται απαραιτήτως να είναι μεγάλη για να έχει νόημα. Ακόμη και οι μικρές ανάσες προσφέρουν μία διαφυγή από την καθημερινότητά μας, και μπορούν να μας αλλάξουν την ψυχολογία αλλά και τη διάθεση.
Αν λαχταράτε να βρεθείτε έστω και για λίγο μακριά από την πρωτεύουσα, ορηγανώνοντας μία μονοήμερη εκδρομή, τότε έχετε πολλές επιλογές για να… γεμίσετε μπαταρίες.
ΝαύπλιοΤο Ναύπλιο είναι ένα όμορφο παραθαλάσσιο θέρετρο περίπου 2 ώρες οδικώς από την Αθήνα.
Το Ναύπλιο έχει μια μακρά ιστορία, αφού ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους. Η παλιά πόλη είναι γεμάτη χαρακτηριστικά σοκάκια και πέτρινα σπίτια που αντανακλούν την ιστορία της περιοχής.
Η πόλη έχει επίσης μια όμορφη παραλία, την Πλάκα, που προσελκύει πολλούς επισκέπτες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφτούν τα αξιοθέατα της πόλης, όπως το κάστρο του Παλαμηδίου και το μουσείο της πόλης.
ΣούνιοΟ αρχαίος ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο βρίσκεται περίπου 1,5 ώρα οδικώς από την Αθήνα και προσφέρει μια μαγευτική θέα στη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα.
Το Σούνιο είναι μια παραθαλάσσια τοποθεσία στη νότια Αττική, περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα. Η περιοχή είναι διάσημη για τον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Ποσειδώνα, ο οποίος χτίστηκε στον 5ο αιώνα π.Χ. Η περιοχή έχει επίσης παραλίες με καθαρά νερά, ενώ υπάρχουν και πολλά εστιατόρια και καφέ στην περιοχή για να απολαύσετε καλό φαγητό.
ΜετέωραΤα Μετέωρα βρίσκονται περίπου 4 ώρες οδικώς από την Αθήνα και αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της Ελλάδας. Οι πέτρινοι βράχοι με τα μοναστήρια πάνω τους προσφέρουν μία μοναδική θέα που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος.
Τα Μετέωρα αποτελούν μια μοναδική τοποθεσία στη βόρεια Ελλάδα, που προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Αποτελούνται από ένα σύνολο απότομων βράχων που από τη βάση τους φτάνουν ως τα 400 μέτρα ύψος και στο κορυφαίο σημείο βρίσκονται τα μοναστήρια των Μετεώρων.
Τα μοναστήρια αυτά χτίστηκαν από τους μοναχούς τον 14ο αιώνα, και σήμερα αποτελούν σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στα μονοπάτια και να επισκεφτούν τα μοναστήρια και τους ναούς που βρίσκονται στην περιοχή.
Λίμνη Βουλιαγμένης (Κορινθία)Η Κορινθία βρίσκεται περίπου 1 ώρα οδικώς από την Αθήνα. Η ευρύτερη περιοχή προσφέρει μια σειρά από τουριστικές δραστηριότητες, όπως η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, η επίσκεψη στη λίμνη της Βουλιαγμένης, καθώς και η επίσκεψη στις παραλίες του Λουτρακίου και της Κινέττας.
Η λίμνη Βουλιαγμένης είναι μια όαση ηρεμίας και φυσικής ομορφιάς. Βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πόλης της Κορίνθου. Η λίμνη περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής για περιπάτους. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν το φαγητό τους στις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής. Η λίμνη Βουλιαγμένης είναι ένας ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν ηρεμία και χαλάρωση σε έναν φυσικό παράδεισο.
ΔελφοίΟ αρχαιολογικός χώρος των Δελφών βρίσκεται περίπου 2,5 ώρες οδικώς από την Αθήνα και είναι ένα από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά αξιοθέατα της Ελλάδας. Εκτός από τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα και το θέατρο των Δελφών, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη μοναδική θέα του φαραγγιού.
Οι Δελφοί είναι μια αρχαιολογική τοποθεσία στην κεντρική Ελλάδα, περίπου 180 χλμ. από την Αθήνα. Ήταν ένα από τα σημαντικότερα αρχαία αστικά κέντρα της Ελλάδας και στον αρχαίο κόσμο ήταν γνωστοί ως το κέντρο του κόσμου. Στην περιοχή μπορείτε να επισκεφτείτε το αρχαιολογικό μουσείο, το θέατρο των Δελφών, το στάδιο και τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα. Επιπλέον, η περιοχή προσφέρει εκπληκτική θέα στη φύση και τη γύρω περιοχή.
To άρθρο Ιδέες για μονοήμερη εκδρομή σε 5 προορισμούς κοντά στην Αθήνα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καφετζόπουλος: «Είμαι πλέον συνταξιούχος- Ρωστήστε τον Χατζηδάκη γιατί κράτησε 4 χρόνια η διαδικασία»
- Ο 26χρονος φοιτητής που βρήκε τον πιο φρικτό θάνατο: Έμεινε κολλημένος ανάποδα σε σπηλιά
- Γιατί το "Παιδί του Λαού" ψηφίζει ΝΔ
- Όλα εδώ πληρώνονται – Οι προβλέψεις των πρώην προέδρων της ΝΔ για τις εκλογές, πιο σκληρός με το ΣΥΡΙΖΑ ο Σαμαράς
- Ματαράγκας:«Δεν θα πω ποτέ τον λόγο που χωρίσαμε με τη Χρονοπούλου»
- Θεσσαλονίκη: Ζητούν ενοίκιο 650 ευρώ/μήνα για… 19 τμ – «Κι όποιος τσιμπήσει»
- Φρίκη στην Ινδία: Πάνω από 280 οι νεκροί στη σιδηροδρομική τραγωδία (εικόνες- βίντεο)
- Ορατό το ξεπάγωμα των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα
- Νάταλι Πόρτμαν: Προσπαθεί να σώσει τον γάμο της μετά την απιστία του συζύγου της με 25χρονη γυναίκα
- Επικίνδυνα τα τρόφιμα σε νοσοκομεία και γηροκομεία για τροφικές δηλητηριάσεις
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Ιδέες για μονοήμερη εκδρομή σε 5 προορισμούς κοντά στην Αθήνα
- Το αδιαχώρητο στον Πειραιά από ταξιδιώτες για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - Πρωταγωνιστές οι κοντινοί προορισμοί
- Τουλάχιστον 1 νεκρός και 2 αγνοούμενοι από τον τυφώνα Μαουάρ στην Ιαπωνία - Σφοδρές πλημμύρες
- Avatar The Way of Water, Μεγάλες προσδοκίες και άλλες 4 ταινίες και σειρές στο Disney+ τον Ιούνιο
- Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί κέρδισε την προσφυγή κατά της Γαλατασαράι για αποζημίωση 2,8 εκατομμύρια ευρώ
- Κοινωνικός Τουρισμός 2023: Πότε είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για όλους τους ΑΦΜ
- Ο δικηγόρος: Συγκλονιστική αστυνομική σειρά σε Α′ τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ2
- Τα SOS και οι παγίδες στις αιτήσεις των δικαιούχων του «Εξοικονομώ 2023»
- Ολυμπιακός: «Έχει κάνει πρόταση στον Ζοζέ Μουρίνιο» υποστηρίζουν οι Τούρκοι
- Η ΑΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης σέντερ φορ

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Ιδέες για μονοήμερη εκδρομή σε 5 προορισμούς κοντά στην Αθήνα
- Η ΑΕΚ εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης σέντερ φορ
- Τα SOS και οι παγίδες στις αιτήσεις των δικαιούχων του «Εξοικονομώ 2023»
- Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί κέρδισε την προσφυγή κατά της Γαλατασαράι για αποζημίωση 2,8 εκατομμύρια ευρώ
- Ο Δημήτρης Κουρμπέλης υπέγραψε στην Τράμπζονσπορ γράφουν στην Τουρκία
- Θέματα Πανελληνίων 2023 ΕΠΑΛ: Τι έπεσε στα Μαθηματικά
- Συνελήφθη 40χρονος ιερέας στο Ναύπλιο για ασέλγεια σε 12χρονο αγόρι
- Ο δικηγόρος: Συγκλονιστική αστυνομική σειρά σε Α′ τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ2
- Ολυμπιακός: «Έχει κάνει πρόταση στον Ζοζέ Μουρίνιο» υποστηρίζουν οι Τούρκοι
- Ολυμπιακός: Έχει κάνει πρόταση στον Ζοζέ Μουρίνιο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Με πληρότητα έως και 100% αναχωρούν τα πλοία με τους εκδρομείς για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος
- Ναύπλιο: Συνελήφθη ιερέας για ασέλγεια σε βάρος 12χρονου αγοριού
- Ντέμης Νικολαΐδης: Τι απαντά στις φήμες ότι η σύντροφός του είναι έγκυος
- Κατερίνα Παπουτσάκη: «Είμαι σε ζόρικη φάση στη ζωή μου – Μαθαίνω να με αγαπάω περισσότερο»
- Τζένιφερ Κόνελι παιδιά: Η σπάνια φωτογραφία με τη 12χρονη κόρη της
- Ο Αυτιάς «ξέθαψε» τον Καρατζαφέρη για να «αποκαλύψει» ότι ο Μητσοτάκης κάνει στα κρυφά φιλανθρωπίες
- Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα-Οι τιμές που καταγράφηκαν
- Ανανέωσε με Κίσσα η Νέα Σαλαμίνα!
- Σουδάν: Το Χαρτούμ βομβαρδίζεται, παρά τις αμερικανικές κυρώσεις
- Ζελένσκι: Είμαστε έτοιμοι για την αντεπίθεση