Η Βρετανία χτυπά καμπανάκι για την μερική επιστράτευση που κήρυξε ο Πούτιν – «Πρόκειται για κλιμάκωση»

10:57 21/9/2022 - Πηγή: NewsIt

Στο διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά το οποίο σημείωσε ότι η Ρωσία έχει «πολλά όπλα για να απαντήσει» στις απειλές της Δύσης, αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης (21.09.2022) η υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζίλιαν Κίγκαν, μιλώντας στο Sky News

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης (21.09.2022), ο Βλαντιμίρ Πούτιν προχώρησε σε διάγγελμα κηρύσσοντας μερική επιστράτευση,

ενώ υπερασπίστηκε τα δημοψηφίσματα που ανακοίνωσαν τέσσερις ρωσοκρατούμενες περιφέρειες της Ουκρανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να μην εκστόμισε τη λέξη πόλεμος, ωστόσο ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε πως η χώρα του έχει «πολλά όπλα για να απαντήσει» σ’ αυτό που αποκάλεσε δυτικές απειλές και τόνισε πως δεν μπλοφάρει. Τόνισε δε ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα συνεχιστεί και πως η Δύση θέλει να καταστρέψει τη χώρα του!

«Είναι σαφώς κάτι που θα πρέπει να πάρουμε πολύ στα σοβαρά επειδή, ξέρετε, δεν ελέγχουμε την κατάσταση – δεν είμαι σίγουρη ότι την ελέγχει ούτε αυτός πραγματικά. Πρόκειται προφανώς για μια κλιμάκωση», δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζίλιαν Κίγκαν, μιλώντας στο Sky News για τα όσα είπε στο διάγγελμα του ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Η Βρετανία χτυπά καμπανάκι για την μερική επιστράτευση που κήρυξε ο Πούτιν – «Πρόκειται για κλιμάκωση» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανία, Πούτιν – Πρόκειται,vretania, poutin – prokeitai