Η Βασίλισσα Σοφία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησαν και για το Τατόι

16:23 5/6/2021 - Πηγή: NewsIt

Με τη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία συναντήθηκε την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριακός Μητσοτάκης. Κατά τη συνάντηση τους έγινε εκτενής αναφορά στο Τατόι και την αξιοποίησή του, ενώ ο πρωθυπουργός κάλεσε την βασίλισσα Σοφία να το επισκεφτούν μαζί σε ένα μελλοντικό της ταξίδι στην Ελλάδα.

Την Βασίλισσα Σοφία και την αδερφή της Πριγκίπισσα Ειρήνη υποδέχτηκαν στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από την σύζυγό του,

Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. 

Ο Σύλλογος Φίλων Κτήματος Τατοΐου χαιρετίζει την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, που σε συμβολικό και ουσιαστικό επίπεδο αποτελεί ύψιστο γεγονός πολιτικού πολιτισμού. «Θερμά συγχαίρουμε όσους εργάστηκαν για αυτή την συνάντηση και το περιεχόμενό της» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, τονίζοντας ότι γίνονται καθοριστικά βήματα για την αξιοποίηση του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου.

Και προσθέτουν: «Στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης που στόχο έχουν την επαναλειτουργία του Κτήματος Τατοΐου με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του και την τεράστια οικολογική του αξία. Στηρίζουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ποιοτική αποκατάσταση του μνημείου και στην επαναλειτουργία του σύμφωνα με τα διεθνή standards για αντίστοιχα μνημεία και χώρους πολιτισμού και αναψυχής».

«Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι η Βασίλισσα Σοφία έχει συμβάλλει ήδη καθοριστικά στην μελέτη αποκατάστασης του Ανακτόρου του Τατοΐου και στην μετατροπή του σε μουσείο» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου.

To άρθρο Η Βασίλισσα Σοφία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησαν και για το Τατόι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα