Η Τέιλορ Σουίφτ «σπάει» κάθε ρεκόρ: Έσοδα πάνω από 1 δισ. δολάρια από την περιοδεία της

11:45 17/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Το φαινόμενο Τέιλορ Σουίφτ δεν σταματά να εντυπωσιάζει και να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Λίγες εβδομάδες αφού αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time, η διάσημη τραγουδίστρια κατέκτησε άλλη μια κορυφή. 

Η περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ, Eras Tour, έγινε η πρώτη στην ιστορία με έσοδα πάνω από 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Pollstar. Κανείς άλλος, ποτέ, δεν έχει καταφέρει να έχει έσοδα σε… δεκαψήφιο αριθμό. 

Αλλά

η Τέιλορ Σουίφτ είναι φαινόμενο…

Το ποσό, πάντως, είναι κατ’ εκτίμηση, αφού τα οικονομικά αποτελέσματα, δεν ανακοινώνονται. 

Οι υπολογισμοί βασίστηκαν στις τιμές των εισιτηρίων, στη χωρητικότητα των σταδίων όπου εμφανίστηκε η  33χρονη τραγουδίστρια! Και όλα αυτά, τα κατάφερε μόνο μέσα σε 8 μήνες ύστερα από 60 συναυλίες!

Ο μέσος όρος της τιμής των εισιτήριων για μια συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ ήταν 250 δολάρια. 

Αν συνυπολογίσει κανείς τα έσοδα της Τέιλορ Σουίφτ από πνευματικά δικαιώματα ή πωλήσεις άλλων προϊόντων (μπλούζες κτλ), τα έσοδά της αγγίζουν, για το 2023 μόνο (!), τα 2 δισ. δολάρια! 

Η περιοδεία που κρατούσε μέχρι τώρα το ρεκόρ της πιο επιτυχημένης οικονομικά ήταν εκείνη του Έλτον Τζον “Farewell Yellow Brick Road Tour”. Τα έσοδά της ήταν 939 εκατομμύρια δολάρια, αλλά ο Σερ το είχε καταφέρει σε 328 εμφανίσεις, πενταπλάσιες από εκείνες της Taylor Swift! 

To άρθρο Η Τέιλορ Σουίφτ «σπάει» κάθε ρεκόρ: Έσοδα πάνω από 1 δισ. δολάρια από την περιοδεία της δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέιλορ Σουίφτ, Έσοδα,teilor souift, esoda