Η στιγμή της εκκένωσης από πολίτες της Νέας Αγχιάλου λόγω της φωτιάς - Πανικόβλητοι κάτοικοι και τουρίστες

21:39 27/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Άρον άρον έγινε η εκκένωση της Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται εκτός ελέγχου στην περιοχή και έχει προκαλέσει μέχρι και εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών. Το Λιμενικό συντόνισε τις προσπάθειες για να απομακρυνθούν όλοι με ασφάλεια.

Οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου έφυγαν με αυτοκίνητα προς Βόλο, με βάρκες άλλων πολιτών αλλά και με σκάφη διασωστών που επιστράτευσε το Λιμενικό για την ασφαλή εκκένωση της περιοχής, λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς που καίει εκεί σήμερα (27.7.2023) Πέμπτη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά

πλησιάζει απειλητικά το λιμάνι της περιοχής ενώ ο φόβος των πολιτών εντείνεται από τις απανωτές εκρήξεις που ακούγονται από την αποθήκη πυρομαχικών 6 χιλιόμετρα μακριά από την  111 Πτέρυγα Μάχη της Πολεμικής Αεροπορίας. Δείτε τη στιγμή της έκρηξης εδώ.

«Ακούμε τις εκρήξεις, τραντάχτηκαν τα σπίτια μας στην πόλη. Είμαστε ήδη τρομαγμένοι από ένα δύσκολο βράδυ, δεν κοιμηθήκαμε εμείς που μένουμε κοντά στην περιοχή των εκρήξεων», ανέφερε κάτοικος στο MEGA.

«Είναι πολύ ισχυρές οι εκρήξεις στον Βόλο. Είμαστε τρομοκρατημένοι από χθες το βράδυ γιατί η φωτιά ήταν πάρα πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Συγκεκριμένα στην περιοχή των Μελισσιάτικων ακούμε πάλι έκρηξη», πρόσθεσε.

 

Μια κοπέλα έκλαιγε στην κάμερα του MEGA, καθώς είχε τρομάξει από τις εκρήξεις και από την κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Αγχίαλο.

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα το Λιμενικό

Στελέχη του λιμενικού ανέλαβαν την επιβίβαση των πολιτών στα σκάφη ιδιωτών, τα οποία αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι. Οι πολίτες μεταφέρονται στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου.

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ 3 ΠΛΣ, 22 ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ 2 Ρ/Κ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ. ΕΧΟΥΝ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ 30 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ 10 Ι/Δ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΙΜΕΝΑ ΒΟΛΟΥ.

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ (@HCoastGuard) July 27, 2023

Τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο ρυμουλκά και 22 ιδιωτικά σκάφη, μετέφεραν ήδη 30 άτομα από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο, με το Λιμενικό να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

To άρθρο Η στιγμή της εκκένωσης από πολίτες της Νέας Αγχιάλου λόγω της φωτιάς - Πανικόβλητοι κάτοικοι και τουρίστες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέας Αγχιάλου, - Πανικόβλητοι,neas agchialou, - panikovlitoi