Η Ρωσία «τιμωρεί» τους ολιγάρχες που διαφωνούν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν

11:03 20/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Την ώρα που η Δύση προχωρά σε κυρώσεις κατά των ολιγαρχών της Ρωσίας που υποστηρίζουν την εισβολή της χώρας τους στην Ουκρανία, η Μόσχα απαντά με ανάλογες κινήσεις σε όσους Ρώσους επιχειρηματίες τολμούν να διαφωνήσουν με τη ρωσική εισβολή. 

Δικαστήριο της Ρωσίας διέταξε την κατάσχεση ενός πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Όλεγκ Ντεριπάσκα, έναν από τους λίγους ολιγάρχες που ασκούν κριτική στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τους Financial Times,

η δικαστική διαμάχη είχε ξεκινήσει πριν από τον πόλεμο και φαινομενικά δεν έχει καμία σχέση με την Ουκρανία. Ωστόσο, η εντολή κατάσχεσης του μεγάλου ξενοδοχείο στο Σότσι και της μαρίνας ήρθε μετά την κριτική του Ντεριπάσκα.

Ο Ντεριπάσκα βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2018 λόγω των δεσμών του με το Κρεμλίνο, ωστόσο ο ίδιος είναι ένας από τους επικριτές του Πούτιν. Τον Μάρτιο είχε γράψει στο Τwitter: «Χρειαζόμαστε ειρήνη το συντομότερο δυνατό, καθώς έχουμε ήδη περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή».

Τον Ιούνιο είχε προειδοποιήσει ότι: «Η καταστροφή της Ουκρανίας θα ήταν ένα κολοσσιαίο λάθος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πολλοί είναι οι κροίσοι που διαφωνούν με την εισβολή στην Ουκρανία, αλλά λίγοι τολμούν να εκφράσουν ανοιχτά τη διαφωνία τους. 

To άρθρο Η Ρωσία «τιμωρεί» τους ολιγάρχες που διαφωνούν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα