Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι κατέρριψε 20 ουκρανικά drones πάνω από την Κριμαία

07:55 12/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Τουλάχιστον 20 drones της Ουκρανίας ισχυρίζεται ότι κατέρριψε η Ρωσία, τα οποία εξαπολύθηκαν προς την χερσόνησο της Κριμαίας νωρίτερα σήμερα Σάββατο (12.8.2023), ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο στο Telegram. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αντιαεροπορική άμυνα της Ρωσίας κατέρριψε 14 drones της Ουκρανίας, ενώ τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου εξουδετέρωσαν έξι.

Το Reuters

δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις αναφορές αυτές ενώ δεν ήταν άμεσα σαφές ποιοι ήταν οι στόχοι στις αναφερόμενες αυτές επιθέσεις στην προσαρτηθείσα από τη Ρωσία χερσόνησο.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media από την Κριμαία:

Occupied #Crimea was attacked by 20 drones at night

According to #Russian media, explosions were heard in Novoozernoye. pic.twitter.com/AzBWE91qNC

— NEXTA (@nexta_tv) August 12, 2023

Ο Σεργκέι Κριτσκόφ, σύμβουλος του διορισμένου από τη Ρωσία κυβερνήτη της Κριμαίας, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας προσπαθούσαν να απωθήσουν επίθεση σε διάφορα σημεία της χερσονήσου.

Οι αρμόδιες αρχές συγκοινωνιών στην Κριμαία ανέφεραν μέσω Telegram ότι η κίνηση στη Γέφυρα της Κριμαίας ανεστάλη για περίπου δύο ώρες από τη 1.30 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι κατέρριψε 20 ουκρανικά drones πάνω από την Κριμαία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα