Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι απέτρεψε επίθεση ουκρανικών drones στη Μόσχα

09:00 21/8/2023 - Πηγή: NewsIt

Μια νέα επίθεση της Ουκρανίας με drone στην περιοχή της Μόσχας ισχυρίζεται ότι απέτρεψε σήμερα Δευτέρα (21.8.2023) το πρωί η Ρωσία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας. 

Σήμερα γύρω στις 06:50 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) «απετράπη» μια απόπειρα της Ουκρανίας να εξαπολύσει «τρομοκρατική επίθεση με drone», επεσήμανε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας στο Telegram.

Το drone εντοπίστηκε από την αντιαεροπορική άμυνα στην περιοχή

της Μόσχας και «εξουδετερώθηκε με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου», προτού «συντριβεί κοντά στο χωριό Ποκροφσκόγε, στην περιοχή Οντίντσοβο», νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Άλλη μία «τρομοκρατική επίθεση του καθεστώτος του Κιέβου» απετράπη στις 08:16, με την αντιαεροπορική άμυνα να καταρρίπτει drone στην περιοχή Ίστρα, επίσης στην περιφέρεια της Μόσχας, σημείωσε το υπουργείο.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, μετά τα περιστατικά αυτά τα διεθνή αεροδρόμια Βνούκοβο και Ντομοντέντοβο της Μόσχας επέβαλαν προσωρινά περιορισμούς στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις πτήσεων, ενώ πολλές ανακατευθύνθηκαν προς άλλα αεροδρόμια.

Τρίτη απόπειρα ουκρανικής επίθεσης με drone απετράπη λίγο αργότερα σήμερα το πρωί στην περιφέρεια Καλούγκα, νοτιοδυτική της Μόσχας, όπως δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Βλάντισλαβ Τσάπτσα.

«Σήμερα το πρωί, παρά τις δύσκολες μετεωρολογικές συνθήκες, απετράπη επίθεση με drone εναντίον της περιοχής Κιρόφσκι», έγραψε ο Τσάπτσα στο Telegram. «Δεν υπήρξαν τραυματίες ούτε ζημιές σε υποδομές», πρόσθεσε.

Οι επιθέσεις με drones στο εσωτερικό της Ρωσίας αυξάνονται εδώ και αρκετές εβδομάδες, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές τις περισσότερες φορές, έχοντας στόχο κυρίως τη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι απέτρεψε επίθεση ουκρανικών drones στη Μόσχα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Μόσχα,rosia, moscha