Η Ρωσία απαντά στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με 12 νέες στρατιωτικές βάσεις

13:53 20/5/2022 - Πηγή: NewsIt

Με την ανάπτυξη στρατιωτικών βάσεων θα απαντήσει η Μόσχα στην ανακοίνωση Φινλανδίας και Σουηδίας ότι προχωρούν τις διαδικασίες για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού έκανε λόγο για αύξηση των απειλών στα σύνορα.

Ο Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι στο δυτικό τμήμα της Ρωσίας θα δημιουργηθούν δώδεκα νέες στρατιωτικές βάσεις,

ως απάντηση στην ενίσχυση του ΝΑΤΟ και στην αναμενόμενη διεύρυνσή του με τη Φινλανδία και τη Σουηδία. «Μέχρι τα τέλη του έτους, 12 στρατιωτικές βάσεις και μονάδες θα αναπτυχθούν στον δυτικό στρατιωτικό τομέα», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, απευθυνόμενος σε στελέχη του υπουργείου του και του στρατού. 

Επεσήμανε επίσης «την αύξηση των στρατιωτικών απειλών στα ρωσικά σύνορα», κατηγορώντας το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ

Click4more: Εικόνες σοκ στην Μπούτσα: Ρώσοι στρατιώτες οδηγούν Ουκρανούς προς εκτέλεση

 

Θέμα χρόνου η κατάληψη του Λουχάνσκ

Μιλώντας για τις εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, δήλωσε ότι η κατάληψη της ουκρανικής περιφέρειας Λουχάνσκ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, και πως 1.908 Ουκρανοί μαχητές που είχαν οχυρωθεί στη χαλυβουργία Αζοφστάλ της Μαριούπολης παραδόθηκαν.

“Οι μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, από κοινού με τις μεραρχίες της λαϊκής πολιτοφυλακής των Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ εξακολουθούν να αυξάνουν τον έλεγχο στις περιφέρειες του Ντονμπάς. Η απελευθέρωση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί”, δήλωσε σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Η Ρωσία απαντά στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ με 12 νέες στρατιωτικές βάσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Φινλανδίας, Σουηδίας, ΝΑΤΟ,rosia, finlandias, souidias, nato