Η πρώτη αντίδραση της 24χρονης Γεωργίας μετά τις τοξικολογικές εξετάσεις - «Ένας βιασμός δεν προκύπτει με χάπια»

10:44 2/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων κλήθηκε να σχολιάσει η Γεωργία Μπίκα, που έχει καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την Πρωτοχρονιά.

Η 24χρονη Γεωργία μίλησε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο τονίζοντας πως όλη η διαδικασία στην αστυνομία, όπου κατήγγειλε τον βιασμό της σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, καθυστέρησε σημαντικά, ενώ περιέγραψε βασικά λάθη στη διαδικασία μέχρι να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Τόνισε πως κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, η αστυνομία δεν έδωσε ποτέ εντολή το ξενοδοχείο, ώστε να μην καθαριστεί το δωμάτιο που βρισκόταν, ενώ όπως είπε, παρά το γεγονός ότι αρχικά της είπαν ότι έπρεπε να πάει άμεσα για εξέταση, δεν της πήραν ούρα παρά μετά από 18 ώρες, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση έγινε την επόμενη μέρα.

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά πως δεν περίμενε τις τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς «ένας βιασμός δεν προκύπτει μόνο από χάπια» και δηλώνει απογοητευμένη «αν κάποιος πρέπει να αποδείξει έναν βιασμό με κάποια εξέταση».

Αποκάλυψε στο zougla.gr πως οι αστυνομικοί δεν της έδωσαν ουροσυλλέκτη λέγοντας πως: «Δεν μου έδωσαν καν ουροσυλλέκτες (οι αστυνομικοί). Μου είπαν πως έπρεπε να βγω έξω και να πάω να αγοράσω. Έψαχνα για περίπου 40 λεπτά να βρω φαρμακείο. Έβλεπα θολά. Με τη βοήθεια του GPS βρήκα φαρμακείο και όταν γύρισα δεν μου είπε κανείς τους πως έπρεπε να δώσω ούρα εκείνη τη στιγμή».

Αξίζει να σημειωθεί, πως η αστυνομία με ανακοίνωσή της αναφέρει πως της έδωσε δύο σφραγισμένους ουροσυλλέκτες έπειτα από συνεννόηση με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Σημείωσε, πως η λήψη ούρων έγινε μετά από 18 ώρες, ενώ συνέχισε λέγοντας πως πήγε στο αστυνομικό τμήμα στις 12 το μεσημέρι. Όπως είπε στη συνέχεια «μου πήρε κατάθεση ένας αστυνομικός. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κι ενώ είχα πει πως βρισκόμουν σε αυτό το ξενοδοχείο δεν είχαν δώσει καν εντολή για να μην καθαριστεί το δωμάτιο. Όταν άλλαξαν βάρδια, ο αστυνομικός που ήρθε είπε “κακώς παίρνετε κατάθεση από την κοπέλα, ενώ δεν έχετε διατάξει να μην καθαριστεί το δωμάτιο στο ξενοδοχείο”».

Αρχικά της είπαν ότι άμεσα θα έφευγε για ιατροδικαστική εξέταση, ωστόσο τελικά αυτό έγινε μετά από πολλές ώρες.

Συνέχισε λέγοντας στο zougla.gr πως κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας της αστυνομίας με την ιατροδικαστική υπηρεσία, ο ιατροδικαστής τους καθησύχασε πως θα φαινόντουσαν τα πάντα με τα ούρα και δεν χρειάζονταν να πάρουν αίμα. 

«Έπειτα μου είπαν ότι άμεσα θα μου πάρουν αίμα, θα μου κάνουν ιατροδικαστική εξέταση και ούρα. Αυτό έγινε στην πρώτη μου κατάθεση. Μου είπαν θα φύγεις άμεσα για ιατροδικαστική εξέταση, αίμα και ούρα. Πήραν τηλέφωνο την ιατροδικαστή και είπε ότι μπορούν να φανούν όλα με τα ούρα και δεν χρειάζεται αίμα. Με πήγανε για το απόγευμα για ιατροδικαστική εξέταση, δεν μου έκαναν την ίδια ημέρα, αλλά με πήγαν την επόμενη για την εξέταση» σημείωσε.

Στη συνέχεια σημείωσε πως την επόμενη μέρα της είπαν ότι δεν θα κάνει ούτε τότε την εξέταση λέγοντας πως: «Μου είπαν μετά ότι δεν θα γίνει ούτε σήμερα και τους παρακάλεσα να με βοηθήσουν γιατί δεν μπορούσα να μείνω και την επόμενη ημέρα χωρίς να πλυθώ».

Η λήψη ούρων έγινε περίπου στις 9 με 10 το βράδυ κι σε αυτό το σημείο περιέγραψε πως έψαχνε μόνη της φαρμακείο επί 40 λεπτά καθώς οι αστυνομικοί δεν της έδωσαν ποτέ ουροσυλλέκτες.

Όπως είπε «διάβασα την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι μου χορήγησαν ουροσυλλέκτες. Δεν κατάλαβα γιατί το δήλωσαν αυτό. Δεν ξέρω τι περίμεναν και έγινε τόσο καθυστερημένα η λήψη ούρων. Ακόμα και τους ουροσυλλέκτες που πήρα, δεν μου είπαν εκείνη τη στιγμή να πάω να δώσω τα ούρα και εγώ περίμενα με τα κουτάκια να μου πουν…δεν ήξερα εγώ πόσο σημαντική είναι εκείνη τη στιγμή η εξέταση».

Τέλος, η Γεωργία αποκάλυψε πως θα προχωρήσει σε μια ακόμη εξέταση αυτή τη φορά με τρίχες που δείχνει αν της έδωσαν χάπι βιασμού.

To άρθρο Η πρώτη αντίδραση της 24χρονης Γεωργίας μετά τις τοξικολογικές εξετάσεις - «Ένας βιασμός δεν προκύπτει με χάπια» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα