Η Ουκρανία ελέγχει 82 κοινότητες στο Κουρσκ με βρετανικά άρματα μάχης, στέλνει δυνάμεις στην περιοχή η Ρωσία
Η Ουκρανία ελέγχει 82 κοινότητες και 1.150 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη παραμεθόριο περιοχή του Κουρσκ στη Ρωσία, είπε ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Ολεξάντερ Σίρσκι, την ένατη ημέρα μιας άνευ προηγουμένου εύρους ουκρανικής επίθεσης στο ρωσικό έδαφος.
«Συνολικά, από την έναρξη των επιχειρήσεων στην περιφέρεια του Κουρσκ στη Ρωσία, τα στρατεύματά μας έχουν προωθηθεί
«Έχουμε πάρει τον έλεγχο 1.150 τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους και 82 κοινοτήτων», συμπλήρωσε, περιγράφοντας πως η κατάσταση βρίσκεται «υπό έλεγχο».
Επιπλέον, ο Ολεξάντρε Σίρκι είπε ότι η Ουκρανία εγκατέστησε μια στρατιωτική διοίκηση στη ρωσική περιοχή του Κουρσκ.
Ένδειξη της πρόθεσης των ουκρανικών δυνάμεων να εγκατασταθούν μακροπρόθεσμα, αυτή η στρατιωτική δομή είναι επιφορτισμένη με τρέχουσες υποθέσεις και με την υλικοτεχνική στήριξη του στρατού, όπως επίσης με την εγγύηση της ασφάλειας σε μια δεδομένη ζώνη.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε . οι δυνάμεις του έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο τη ρωσική πόλη Σούντζα, στην περιφέρεια του Κουρσκ.
Ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρε «Σίρσκι ανέφερε την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης της πόλης της Σούντζας από τα χέρια ρωσικών στρατιωτικών» δυνάμεων, δήλωσε ο Ζελένσκι στο Telegram.
Αυτή η πόλη με πληθυσμό 5.500 κατοίκων αντιπροσωπεύει την κυριότερη κατάκτηση των ουκρανικών δυνάμεων στο πλαίσιο της επίθεσής τους στην περιοχή του Κουρσκ.
Δυτικά όπλα στην ουκρανική αντεπίθεσηΣτην ουκρανική επιδρομή στο Κουρσκ έχουν αξιοποιηθεί βαριά δυτικά όπλα, όπως τεθωρακισμένα οχήματα από τις ΗΠΑ, την Βρετανία και τη Γερμανία.
Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τη χρήση αντιαρματικών πυραύλων, πυροβολικού και τεθωρακισμένων τονίζοντας το δικαίωμα της Ουκρανίας να τα εκμεταλλευτεί κατά βούληση και εντός της ρωσικής επικράτειας.
Ωστόσο, απαγορεύει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τους μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους, που του έχει παραχωρήσει.
Η Ρωσία θα στείλει επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την ΟυκρανίαΗ Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, στα σύνορα με την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την ένατη ημέρα μιας ουκρανικής εισβολής, ενός πρωτόγνωρου εύρους, στο ρωσικό έδαφος.
Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης αφιερωμένης στην ασφάλεια των παραμεθόριων περιοχών, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Αντρέι Μπελούσοφ έκανε λόγο για «καταμερισμό επιπλέον δυνάμεων και μέσων» στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με εκείνη του Κουρσκ, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν εισβάλει από την 6η Αυγούστου.
«Η συνάντηση (…) επέτρεψε να συζητήσουμε επιπλέον μέτρα που στοχεύουν στο να εγγυηθούμε την ακεραιότητα και το απαραβίαστο του εδάφους, όπως και την προστασία του πληθυσμού και των υποδομών στην περιοχή του Μπέλγκοροντ έναντι των επιθέσεων των στρατιωτικών δυνάμεων» του ουκρανικού στρατού, ανέφερε ο Ρώσος υπουργός στο Telegram.
Σήμερα, για πρώτη φορά από την ουκρανική επίθεση στην περιοχή του Κουρσκ, την 6η Αυγούστου, ο ρωσικός στρατός υποστήριξε ότι ανακατέλαβε το χωριό Κρουπέτς.
Η Ρωσία ισχυρίζεται πως δυνάμεις της προωθούνται προς μία πόλη-κλειδί στην ανατολική ΟυκρανίαΑκόμη η Ρωσία ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της πήραν τον έλεγχο ενός χωριού στην ανατολική Ουκρανία, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 16 χιλιομέτρων από τη σημαντική πόλη Ποκρόβσκ, που αποτελεί έναν σημαντικό εφοδιαστικό κόμβο για τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή.
Η αιφνιδιαστική επίθεση της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ την 6η Αυγούστου θεωρήθηκε από στρατιωτικούς αναλυτές ως μια απόπειρα να εξαναγκαστεί η Ρωσία να εκτρέψει δυνάμεις της από το ουκρανικό μέτωπο.
Όμως, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατήγαγαν μια σειρά νικών κατά μήκος του μετώπου, από την περιφέρεια του Χαρκόβου έως το Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ.
Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, η Ρωσία κατέλαβε το χωριό Ιβάνιβκα, στο πλαίσιο μιας ξεκάθαρης ώθησης προκειμένου να φθάσει στον δρόμο που οδηγεί στο Ποκρόβσκ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ. Υποστηρίζει επιπλέον ότι ρωσικές μονάδες νίκησαν τις ουκρανικές δυνάμεις σε μια σειρά μαχών στην περιοχή.
Το Reuters δεν μπορεί να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ή της Ουκρανίας στο πεδίο.
To άρθρο Η Ουκρανία ελέγχει 82 κοινότητες στο Κουρσκ με βρετανικά άρματα μάχης, στέλνει δυνάμεις στην περιοχή η Ρωσία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θεσσαλονίκη: Νεκρός στα κρατητήρια ο 38χρονος που είχε συλληφθεί για δολοφονία σε τροχαίο
- Ροτβάιλερ επιτέθηκε σε ολόκληρη οικογένεια στη Μεσσηνία - Κατασπάραξε το σκυλάκι τους, παραλίγο και το μωρό τους – Φωτογραφίες ντοκουμέντα
- Τι θα συμβεί αν πιούμε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι το πρωί και δεν είχαμε την παραμικρή ιδέα
- Tips: Το έξυπνο κόλπο με τη μαγειρική σόδα που εξαφανίζει κάθε λεκέ στο δευτερόλεπτο
- Έρχεται ο… πελαργός για Οικονόμου και Βεργίδου
- Επίσημη η «βόμβα» του καλοκαιριού: Στον Ολυμπιακό ο Γκέργκο Ζάλανκι!
- Κλέλια Ανδριολάτου: Ποζάρει άβαφη από την Κίμωλο - Σοκ, της σχολίασε η Σίσσυ Χρηστίδου
- Ο Στρατός στη «μάχη» της δασοπροστασίας στην Αττική - Περιπολίες μέρα και νύχτα
- Μεσσηνία: Ροτβάιλερ επιτέθηκε σε ολόκληρη οικογένεια – Κατασπάραξε το σκυλάκι τους, παραλίγο και το μωρό τους
- Στη μάχη της δασοπροστασίας μπήκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις – Φωτογραφίες από την αποστολή επιτήρησης και πυρανίχνευσης
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Ροτβάιλερ επιτέθηκε σε ολόκληρη οικογένεια στη Μεσσηνία - Κατασπάραξε το σκυλάκι τους, παραλίγο και το μωρό τους – Φωτογραφίες ντοκουμέντα
- Ο Ολυμπιονίκης Θοδωρής Τσελίδης και ο Γιάννης Βρούτσης πέρασαν μαζί την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου
- Ο Τσιτσιπάς κόντρα στον Ντρέιπερ στον 2ο γύρο του Σινσινάτι
- Άγιαξ – Παναθηναϊκός: Το κανάλι και η ώρα της αναμέτρησης
- Σφοδρές συγκρούσεις στο ανατολικό μέτωπο στην Ουκρανία - Συνεχίζεται η προέλαση στο Κουρσκ
- Ρωσοαμερικανίδα μπαλαρίνα καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή επειδή δώρισε 50 δολάρια στην Ουκρανία
- Mε αναφορά στους πυρόπληκτους της Αττικής το μήνυμα Σακελλαροπούλου για τον Δεκαπενταύγουστο
- Αυτοκτόνησε 42χρονος στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου στη Θεσσαλονίκη
- O Μαρκ Ζούκερμπεργκ αγαπά και τιμά τη σύζυγό του με ένα ρωμαικό άγαλμα
- Με απόφαση Γιάννη Βρούτση επιτράπηκε η μετακίνηση φιλάθλων του Ολυμπιακού στο Πανθεσσαλικό

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Η Ουκρανία ελέγχει 82 κοινότητες στο Κουρσκ με βρετανικά άρματα μάχης, στέλνει δυνάμεις στην περιοχή η Ρωσία
- Αυτοκτόνησε 42χρονος στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου στη Θεσσαλονίκη
- Ο Ολυμπιονίκης Θοδωρής Τσελίδης και ο Γιάννης Βρούτσης πέρασαν μαζί την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου
- Μαρία Μπεκατώρου: Ταξίδεψε στην Κεφαλονιά για τον Δεκαπενταύγουστο
- Mε αναφορά στους πυρόπληκτους της Αττικής το μήνυμα Σακελλαροπούλου για τον Δεκαπενταύγουστο
- Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε μεταγραφικό «μπαμ» στο πόλο με την απόκτηση του Γκρέγκο Ζαλάνκι
- Η Ουκρανία ελέγχει 82 κοινότητες στο Κουρσκ, στέλνει δυνάμεις στην περιοχή η Ρωσία
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κοινωνία δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο τη χυδαία τακτική της κυβέρνησης να κάνει το μαύρο άσπρο
- Επιχείρηση του λιμενικού για τη μεταφορά 17χρονου από την Κέρκυρα στο νοσοκομείο Ιωαννίνων
- ΠΑΟΚ: Η Γουότφορντ ανακοίνωσε τον δανεισμό του Ουρτάδο Καμπέσας στους Θεσσαλονικείς
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- BBC: Βρετανικά άρματα μάχης χρησιμοποιήθηκαν στην εισβολή των Ουκρανών σε ρωσικό έδαφος
- Ζελένσκι: Η Ουκρανία πήρε τον πλήρη έλεγχο της ρωσικής πόλης Σούντζα
- Η Μόνικα Μπελούτσι πιο κομψή από ποτέ με pinstipe κοστούμι -Η κοινή εμφάνιση με τον Τιμ Μπάρτον
- ΙΜ Εσφιγμένου: Ανησυχία του ηγούμενου αρχίμ. Βαρθολομαίου για την στατικότητα της μονής σε περίπτωση σεισμού – Αιχμές για τους “καταληψίες μοναχούς”
- Πάτρα: Ασθενής δεν συμφωνούσε με τη θεραπεία και γρονθοκόπησε τη νοσηλεύτρια
- Απαγόρευση κυκλοφορίας και αύριο σε 3 περιοχές στη Χαλκιδική
- Φωτιά στο Μοναστηράκι Αργολίδας: Κινητοποίηση της πυροσβεστικής
- Πήλιο: Υποχώρησε δρόμος στις Μηλιές – Εγκλωβίστηκαν οχήματα
- Επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων