Η κακοκαιρία Genesis «σαρώνει» με βροχές και καταιγίδες: Μεγάλα προβλήματα στην Ορεστιάδα - Δείτε την πορεία της, πότε εξασθενούν τα φαινόμενα

12:07 12/6/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο καιρός μόνο Ιούνη δεν θυμίζει, καθώς και σήμερα θα κινείται στους ρυθμούς της κακοκαιρίας Genesis. Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να συνεχίσουν να πλήττουν αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Η αστάθεια του καιρού -σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία – θα διατηρηθεί και τις επόμενες ώρες, με την κακοκαιρία Genesis

να προκαλεί βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. Ειδικότερα, τα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν κυρίως τη Θράκη, την ανατολική και κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, προβλέπονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα νησιά του Ιονίου ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, όπως αναφέρει η αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όπου θα φτάσει έως τους 29 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν το βράδυ και στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. 

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας Genesis

Καταστροφές στην Ορεστιάδα, δρόμοι «ποτάμια» στην Αττική

Η κακοκαιρία «σάρωσε» τη χώρα στο πέρασμά της δημιουργώντας πολλά προβλήματα και καταστροφές. Χαρακτηριστικά είναι όσα έζησαν κάτοικοι σε χωριά της Ορεστιάδας, όπου πολλά σπίτια πλημμύρισαν από την καταρρακτώδη βροχή και περιουσίες καταστράφηκαν.

Δρόμοι «κόπηκαν» στη μέση, σπίτια και επιχειρήσεις «κρύφτηκαν» στις λάσπες. Τα έντονα φαινόμενα έπληξαν Νεοχώρι, Βάλτο, Λεπτή, Παταγή, Αμπελάκια, αποκλείοντας την πρόσβαση προς Ορεστιάδα και με τους κατοίκους να αγωνιούν κατά την διάρκεια της νύχτας. 

Δείτε βίντεο από τις καταστροφές στην Ορεστιάδα:

Υπενθυμίζεται ότι στο πέρασμα της, το Σάββατο (11.06.2022), η κακοκαιρία Genesis δημιούργησε προβλήματα και στην Αττική. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε «ποτάμια» ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας και την Ηλιούπολη, ενώ χαλάζι έπεσε και στην Ραφήνα. 

Δείτε εικόνες από την κακοκαιρία στην Αττική: 

Πολύ νερο στην Ηλιούπολη.
Frostfang8https://t.co/E7C10kl7CB#Genesis #Weather #Athens #rain pic.twitter.com/88SimLkOBt

— Weather-Club (@WeatherClub1) June 11, 2022

 

To άρθρο Η κακοκαιρία Genesis «σαρώνει» με βροχές και καταιγίδες: Μεγάλα προβλήματα στην Ορεστιάδα - Δείτε την πορεία της, πότε εξασθενούν τα φαινόμενα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα