Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ που με 675.000 νεκρούς έλεγε όπως ο Τραμπ ότι δεν υπάρχει πανδημία

16:04 3/10/2020 - Πηγή: NewsIt

Στα βήματα πολλών προκατόχων του ο Ντόναλντ Τραμπ με την εισαγωγή του στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ουόλτερ Ριντ στο Μέριλαντ. Μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων κορονοϊού και την ελαφρά επιδείνωση της κλινικής του εικόνας ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής στο στρατιωτικό νοσοκομείο από όπου θα εργάζεται από την Προεδρική σουίτα.

Είναι πολύ σπάνιο ένας Πρόεδρος να κάνει

εισαγωγή σε νοσοκομείο και μάλιστα να μένει για ημέρες εκεί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πάντως δεν είναι ο πρώτος Πρόεδρος που το παθαίνει αυτό. Έχουν προηγηθεί άλλοι πέντε με πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες. Ανάμεσά τους ο Θίοντορ Ρούσβελτ, ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ και ο Ρόναλντ Ρίγκαν.

Και υπήρχε και άλλος ένας, ο Γούντροου Γουίλσον ο οποίος πριν από έναν αιώνα προσπάθησε όπως ο Τραμπ να υποτιμήσει την πανδημία της γρίπης και τελικά μολύνθηκε και ο ίδιος.

Click4More Ο ασθενής Ντόναλντ Τραμπ, οι εκλογές και οι φόβοι για πολιτική κρίση: Τα τρία σενάρια

Ήταν 1918 με την πανδημία της γρίπης να θερίζει ζωές. Ο ιος που προσέβαλλε το αναπνευστικό με την χώρα να είναι στα όπλα λόγω του Α Παγκοσμίου Πολέμου. Οι στρατιώτες που μολύνθηκαν διέσπειραν τον ιό με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους μόνο στις ΗΠΑ 675.000 άνθρωποι.

Όπως ο κορονοϊός, η γρίπη του 1918 γονάτισε πολλούς τομείς. Τα νοσοκομεία γέμισαν, οι δρόμοι άδειασαν, κοινωνική ζωή δεν υπήρχε και φυσικά η οικονομία τσακίστηκε.

Όπως και τώρα η κυβέρνηση του Γουίλσον προσπάθησε να υποβαθμίσει την σοβαρότητα της κατάστασης. Και όπως χθες ο Τραμπ ανακοίνωνε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό έτσι και τότε ο Γουίλσον κόλλησε τον ιό όπως και πολλοί σύμβουλοί του.

΄Όπως αναφέρουν οι ιστορικοί, η κυβέρνηση είπε ψέμματα για να διατηρήσει το ηθικό υψηλό λόγω του πολέμου. Έλεγαν ότι είναι μια απλή γρίπη και ο κόσμος πέθαινε στους δρόμους…

φωτογραφία: WoodrowWilson.org

Οι πέντε πρόεδροι των ΗΠΑ που μπήκαν στο νοσοκομείο

Γκρόβερ Κλίβελαντ. Το 1893, οι ΗΠΑ είχαν βαθιά ύφεση και ο Πρόεδρος της χώρας έπρεπε να κάνει επέμβαση στο στόμα του. Οι γιατροί, πήραν ένα δείγμα από έναν όγκο που είχε χωρίς να αποκαλύψουν από ποιον ασθενή πήραν το συγκεκριμένο δείγμα. Η απάντηση από το νοσοκομείο ήταν ότι ο όγκος έπρεπε να αφαιρεθεί. Όμως, κάποιοι πίστευαν ότι τα νέα για την υγεία του Προέδρου θα έδιναν ακόμα ένα χτύπημα στην βαθιά λαβωμένη οικονομία και η παραμονή του σε ένα κανονικό νοσοκομείο χωρίς να το μάθει κανείς ήταν ακατόρθωτη.

Έτσι, σε ένα γιοτ και με την πρόφαση ότι πηγαίνει για ψάρεμα, οι γιατροί έκαναν την επέμβαση στον Πρόεδρο Κλίβελαντ και μάλιστα αφαίρεσαν και ένα κόκκαλο από την αριστερή του γνάθο. Στους δημοσιογράφους ειπώθηκε ότι ο Πρόεδρος ανάρρωνε από ένα βαρύ κρύωμα και έναν πονόδοντο. Και παρότι διέρρευσε στον Τύπο ότι η επέμβαση που έγινε ήταν άλλου είδους, τελικά ο λαός πίστεψε την εκδοχή του Κλίβελαντ ο οποίος ολοκλήρωσε την θητεία του.

Click4More Ντόναλντ Τραμπ: Σχεδόν… όλοι οι άνθρωποι του προέδρου θετικοί στον κορονοϊό!

Γουίλιαμ ΜακΚίνλει: Το 1901, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Γουίλιαμ ΜακΚίνλεϊ πυροβολήθηκε από τον αναρχικό Leon Czolgosz στην Παναμερικανική Έκθεση στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο που υπήρχε μέσα στην έκθεση με τους γιατρούς να φτάνουν όμως μισή ώρα αργότερα. Παρά τους δυο πυροβολισμούς που δέχθηκε ο ΜακΚίνλεϊ δεν πονούσε και του χορηγήθηκε μορφίνη και στην συνέχεια αναισθητικό. Ο ΜακΚίνλεϊ είχε καλή κλινική εικόνα μετά την επέμβαση αλλά πολύ γρήγορα η κατάστασή του επιδεινώθηκε και πέθανε 8 ημέρες μετά.

Θίοντορ Ρούσβελτ: Ένας από τους πιο γνωστούς Αμερικανούς Προέδρους, ο Ρούσβελτ, διαδέχθηκε τον ΜακΚίνλεΪ και είχε την ίδια τύχη με τον προκάτοχό του αφού ενω συναντούσε υποστηρικτές του στο Μιλγουόκι του Γουισκόνσιν και πριν την ομιλία του, πυροβολήθηκε από έναν ιδιοκτήτη σαλούν τον John Schrank. Τον έσωσαν τα χαρτιά που είχε γραμμένη την ομιλία του και την θήκη των γυαλιών του που μπλόκαραν την σφαίρα.

Ο Ρούσβελτ εκφώνησε κανονικά την ομιλία του και μετά από μια ώρα και με το ματωμένο του πουκάμισο συμφώνησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Έζησε την υπόλοιπη ζωή του με την σφαίρα καρφωμένη στο στήθος του.

Ντουάιτ Αϊζενχάουερ: Ο πρόεδρος Αϊζενχάουερ έπαθε καρδιακή προσβολή τον Σεπτέμβριο του 1955 ενώ ήταν στο Ντένβερ. Είχε πόνους στο στήθος και αρχικά έγινε λάθος διάγνωση ότι είχε στομαχικά προβλήματα. Τελικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αυτοκίνητο των μυστικών υπηρεσιών. Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να υποβαθμίσει την σοβαρότητα της κατάστασης και τελικά ο Πρόεδρος έμεινε 7 εβδομάδες στο νοσοκομείο.

Ο Αϊζενχάουερ χρειάστηκε να χειρουργηθεί και για την ασθένεια του Κρον το 1956 και έπαθε και εγκεφαλικό το 1957. Πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν ότι κακώς είχε κατεβεί στις εκλογές το 1956 όπου και επενεξελέγη.

Ρόναλντ Ρίγκαν: Το 1981 ο Ρίγκαν χτυπήθηκε από σφαίρα μετά τους έξι πυροβολισμούς εναντίον του από τον John Hinckley έξω από το ξενοδοχείο Χίλτον. Ο Ρίγκαν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τζορτζ Ουάσινγκτον με την σφαίρα να έχει καρφωθεί σε απόσταση αναπνοής από την καρδιά του.

πηγή: CNN

To άρθρο Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ που με 675.000 νεκρούς έλεγε όπως ο Τραμπ ότι δεν υπάρχει πανδημία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα