Η Εταιρεία Συγγραφέων αναστέλλει την υποψηφιότητα του Βασίλη Παπαθεοδώρου για το βραβείο Astrid Lindgren

02:14 3/11/2022 - Πηγή: NewsIt

Ανακοίνωση με την οποία ανακοινώνει ότι «ξηλώνει» την υποψηφιότητα του Βασίλη Παπαθεοδώρου για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται, εξέδωσε η Εταιρία Συγγραφέων. Ο συγγραφέας έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Η Εταιρεία Συγγραφέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε κακουργηματική πράξη που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία και την κάθε είδους σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, σημειώνεται στην ανακοίνωση για τον Βασίλη Παπαθεοδώρου,

η σύλληψη και η προφυλάκιση του οποίου έγιναν γνωστές την Τετάρτη (02.11.2022).

Όλη η ανακοίνωση της Εταιρείας Συγγραφέων

«Η Εταιρεία Συγγραφέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε κακουργηματική πράξη που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία και την κάθε είδους σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. Εκφράζοντας την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική Δικαιοσύνη δηλώνουμε ότι αναστέλλουμε την υποψηφιότητα του συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Βασίλη Παπαθεοδώρου για το διεθνές βραβείο Astrid Lindgren έως ότου η Δικαιοσύνη αποφανθεί για τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Επιφυλασσόμαστε για τα περαιτέρω μέτρα στα οποία θα προβούμε, σύμφωνα με τις καταστατικές μας αρχές».

To άρθρο Η Εταιρεία Συγγραφέων αναστέλλει την υποψηφιότητα του Βασίλη Παπαθεοδώρου για το βραβείο Astrid Lindgren δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εταιρεία Συγγραφέων, Βασίλη Παπαθεοδώρου, Astrid Lindgren,etaireia syngrafeon, vasili papatheodorou, Astrid Lindgren