Η ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού: Παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στους άνω των 60 ετών

18:26 21/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Όπως κάθε Δευτέρα έτσι και σήμερα, 21.02.2022, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση από τις αρμόδιες Αρχές αναφορικά με το πώς «κινείται» ο κορονοϊός και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, με την συζήτηση για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων να έχει ανοίξει για τα καλά.

Όλα αυτά την ώρα που ο ΕΟΔΥ

έχει ήδη ανακοινώσει 18.094 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, με τα 5.890 εξ αυτών να εντοπίζονται στην Αττική και τα 1.807 στην Θεσσαλονίκη (σ.σ. δείτε αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων μολύνσεων εδώ).

Η κα Θεοδωρίδου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο τομέας των εμβολιασμών δεν επιδέχεται χαλάρωση, αλλά αποτελεί προϋπόθεση για την επιστροφή στην κανονικότητα. Το πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax προορίζεται για τον βασικό εμβολιασμό. 

Από την πλευρά του, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι “πριν από λίγο ξεπεράσαμε τα 20 εκατομμύρια εμβολιασμούς: 7.837.000 έχουν κάνει τη μία δόση που αντιστοιχεί στο 74,6% του γενικού πληθυσμού, 7.500.000 έχουν ολοκληρωσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί στο 71,3% του γενικού πληθυσμού και 5.260.000 έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. Επιπλέον, επισήμανε ότι ακόμα δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία για την παραλαβή των εμβολίων της Novavax γι’ αυτό και δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί στους άνω των 60 ετών παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς γίνονται περίπου 1.000 την ημέρα.

Κορονοϊός: Δείτε την ενημέρωση

To άρθρο Η ενημέρωση για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού: Παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στους άνω των 60 ετών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα