Οικονόμου: Αν ο Ερντογάν μείνει παραπάνω στις ΗΠΑ και ζητήσει συνάντηση θα απαντηθεί θετικά

12:35 20/9/2021 - Πηγή: NewsIt

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου ενημερώνει τους πολιτικούς συντάκτες. 

«Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η Σύνοδος EUMED9 με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να υποδέχεται στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 8 ηγέτες χωρών της νοτίου Ευρώπης και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η κυβέρνηση εκφράζει απόλυτη ικανοποίηση για τα εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα της Συνόδου όπως αυτά αποτυπώνονται τόσο στην πολιτική διακήρυξη όσο και στη Διακήρυξη της Αθήνας για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον στη Μεσόγειο»,

τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η Διακήρυξη των Αθηνών που υπογράφηκε απ’ όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες του Νότου παρουσία της προέδρου της Κομισιόν αποτελεί ορόσημο για την EUMED9. Όπως είναι γνωστό ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία των πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την ποιότητα ζωής όσο και για την ευημερία της κοινωνίας μας αφού ο Τουρισμός και ο πρωτογενής μας τομέας συνδέονται άρρηκτα με τη φύση», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Σχολιάζοντας την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως το βασικό συμπέρασμα από την παρουσία του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, είναι «ότι δεν κατάλαβε τίποτα και τίποτα δεν έχει αλλάξει». Όπως είπε, «έδειξε αλαζονεία και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο περιβάλλον, το ρολόι του έχει σταματήσει στο 2014».

Για το ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε μεν ότι δεν υπάρχει κάτι καινούριο. «Μέχρι στιγμής τα προγράμματα των δυο ηγετών δείχνουν ότι δεν συμπίπτει η παρουσία τους στις ΗΠΑ», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Και πρόσθεσε: «Αν παρατείνει το πρόγραμμά του ο κ. Ερντογάν στις ΗΠΑ δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δεν θα είναι εκεί νωρίτερα, και υποβληθεί τέτοιο αίτημα συνάντησης αυτό θα εξεταστεί διπλωματικά και θα απαντηθεί θετικά. Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι καινούριο». 

Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών 

To άρθρο Οικονόμου: Αν ο Ερντογάν μείνει παραπάνω στις ΗΠΑ και ζητήσει συνάντηση θα απαντηθεί θετικά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δευτέρα 2009,deftera 2009