Η ελληνική «Λοχ Νες»: Η λίμνη των μύθων και των θρύλων

12:07 28/8/2020 - Πηγή: NewsIt

Πλούσια ιστορία που μπλέκεται με το μύθο και το θρύλο. Τοπία μοναδικής ομορφιάς που σε ταξιδεύουν σε μια άλλη Ελλάδα που μπορεί να μην είχες φανταστεί. Όλα αυτά συνθέτουν το σκηνικό που θα δεις στην αποκαλούμενη ελληνική «Λόχ Νες» των μύθων και των θρύλων.

Είναι η λίμνη Στυμφαλία που έχει να σου αποκαλύψει πολλά μυστικά. Ένα μέρος της Ελλάδας που λίγοι γνωρίζουν ότι αποτελεί το σπίτι για ένα μοναδικό ψάρι στον κόσμο. Οι εικόνες από ψηλά σε μαγεύουν.

Η

λίμνη Στυμφαλία αποτελεί μια από τις λίγες ορεινές λίμνες της Πελοποννήσου και έχει πραγματικά ιδιαίτερη ομορφιά. Η φύση την έχει τοποθετήσει στα 680 μέτρα υψόμετρο σε ένα οροπέδιο. Όποια εποχή κι αν βρεθείς εκεί θα εντυπωσιαστείς από το σκηνικό. Την άνοιξη και το καλοκαίρι τα χρώματα σε καθηλώνουν ενώ το χειμώνα η λίμνη είναι πλαισιωμένη από τις χιονισμένες κορυφές της Ζήρειας και του Ολίγυρτου.

Για να φτάσεις στη λίμνη θα περάσεις από μια καταπράσινη διαδρομή που σου αποδεικνύει ότι πολλές φορές η διαδρομή αλλά και ο προορισμός μπορούν να είναι εξίσου όμορφα.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

To άρθρο Η ελληνική «Λοχ Νες»: Η λίμνη των μύθων και των θρύλων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λοχ Νες,loch nes