Η απεικόνιση του δράματος! Ιδού πώς «θερίζει» ζωές ο κορονοϊός στην Ιταλία

23:34 23/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Τα όσα συμβαίνουν στην γειτονική Ιταλία με τον κορονοϊό δεν έχουν προηγούμενο. Κάθε μέρα βλέπει κανείς τον αριθμό των νεκρών και των κρουσμάτων κι εύχεται αυτό να είναι το “ταβάνι”.

Κι όμως όχι. Οι νεκροί αυξάνονται, τα κρούσματα αυξάνονται, το μέγεθος της τραγωδίας μοιάζει πια σαν κάτι δίχως όριο.

Click4more: Anarchy in the… EU! Ιστορική απόφαση και «ξοδέψτε όσα θέλετε για τον κορονοϊό»

Την Δευτέρα, 23.03.2020, ανακοινώθηκαν ακόμη 601 νεκροί σε ένα μόλις 24ωρο, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων

σε συνολικά 6.077. Αδιανόητο.

Με τους νεκρούς να αυξάνονται καθημερινά ανά εκατοντάδες, αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει έστω μια μικρή αφορμή για αισιοδοξία. Κάτι από το οποίο να “πιαστείς” για να πεις ότι ο εφιάλτης φτάνει στο τέλος.

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Τουναντίον, η κατάσταση είναι δραματική και οι αριθμοί αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Τα στοιχεία για την Ιταλία σοκάρουν

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της τραγωδίας, θα παραθέσουμε μερικά στατιστικά στοιχεία. Στην Ιταλία, σημειώθηκαν 6.077 θάνατοι σε σύνολο 63.927 κρουσμάτων. Πέθανε, δηλαδή, σχεδόν ένας στους δέκα από όσους νόσησαν.

Στον αντίποδα, στην Κίνα -την μέχρι πρότινος παγκόσμια “πρωτεύουσα” του φονικού ιού- έχασε την ζωή του περίπου ένας στους είκοσι πέντε και συγκεκριμένα 3.270 στους 81.093 που νόσησαν.

Επιπρόσθετα, ένα ακόμα στατιστικό στοιχείο προκαλεί σοκ: Στην Κίνα, νόησαν -αναλογικά- 56 άνθρωποι στο ένα εκατομμύριο του πληθυσμού. Στην Ιταλία, ανά ένα εκατομμύριο νόσησαν 1.057!

Τρέμουν… εκτόξευση

Το ότι η Κίνα κατάφερε να βάλει ένα “φρένο” στον φονικό ιό και να περνά -πλέον- ακόμη και μέρες χωρίς νέα κρούσματα, είναι δεδομένο. Το ότι η Ιταλία δείχνει να έχει χάσει τελείως τον έλεγχο κι απλά να μετρά νεκρούς, είναι αυτό που προκαλεί ανησυχία.

Click4more: Κορονοϊός… alert! «Χρυσές ευκαιρίες» για απάτες μέσω διαδικτύου στην εποχή του φονικού ιού!

Υπάρχει όμως ένας ακόμη αριθμός που προκαλεί την μεγαλύτερη. Κι αυτός είναι ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση στην γειτονική χώρα. Το newsit.gr σας μετέφερε πριν από μόλις τρεις ημέρες, πως παλεύουν για να μείνουν στην ζωή 2.655 άνθρωποι.

Τρεις ημέρες μετά, ο αριθμός αυτός έχει εκτοξευθεί σε 3.204! Με δεδομένο πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό δεν έχει ακόμη βρεθεί και -κυρίως- το ότι η Ιταλία δείχνει να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στην δραματική αυτή κατάσταση, τότε με την ζωή 3.204 ανθρώπων να κρέμεται σε μια κλωστή, μπορεί κανείς να φανταστεί τι ενδεχομένως ακολουθεί…

Έτσι “πορεύεται” ο κορονοϊός στην Ιταλία

Κι αν οι αριθμοί δεν “λένε” πολλά σε κάποιους, σίγουρα οι εικόνες “λένε” πολλά περισσότερα.

Ο φονικός ιός “μπήκε” στην γειτονική χώρα χωρίς καν οι Αρχές να έχουν ιδέα ότι τους “επισκέφθηκε”, με τις αποκαλύψεις της περασμένης εβδομάδας να δίνουν -ίσως- μια απάντηση στο ερώτημα που έχουν όλοι: Γιατί στην Ιταλία πεθαίνουν τόσοι πολλοί άνθρωποι;

Ας δούμε λοιπόν κάποιους πίνακες που δείχνουν την πορεία του φονικού ιού στην Ιταλία από την αρχή της κρίσης, μέχρι και τις μέρες που διανύουμε.

Συνολικά τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία

Μέχρι τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου, η εικόνα των κρουσμάτων κυλούσε σχετικά ομαλά. Μετά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα… έκρηξη.

Τα νέα κρούσματα στην Ιταλία ανά ημέρα

Παρόμοια εικόνα και στον ρυθμό καταγραφής νέων κρουσμάτων ημερησίως. Μετά τις 10 Μαρτίου οι νέες περιπτώσεις καταγράφονται με ραγδαία ανοδικούς ρυθμούς.

Ο αριθμός των νοσούντων ανά ημέρα στην Ιταλία

Αναφέραμε νωρίτερα πως είναι τεράστιο το ποσοστό των ανθρώπων στην γειτονική χώρα που δεν έχουν θεραπευθεί και η πορεία των ανθρώπων που έχει προσβάλει ο φονικός ιός καταγράφει επίσης ανοδική πορεία μέρα με τη μέρα.

Οι θάνατοι στην Ιταλία συνολικά

“Έκρηξη” και στους θανάτους, με τα δύο αυτά διαγράμματα να μην χρειάζονται περαιτέρω περιγραφή…

Οι νέοι θάνατοι ανά ημέρα στην γειτονική χώρα

Νέα κρούσματα VS ανθρώπων που έγιναν καλά ανά ημέρα στην Ιταλία

Τέλος, ένα διάγραμμα σαφώς απογοητευτικό. Με κίτρινο χρώμα, τα νέα κρούσματα ανά ημέρα. Με πράσινο χρώμα οι άνθρωποι που έγιναν καλά. Επίσης μέχρι τις αρχές Μαρτίου του 2020, οι δύο αυτές στατιστικές κατέγραφαν μια σχετικά κοινή πορεία. Μετά το πρώτο δεκαήμερο, τα πάντα άλλαξαν.

Η τελευταία ενημέρωση από την Ιταλία

Να σημειωθεί πως ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 63.927. Οι νεκροί έφτασαν τους 6.077, ενώ παράλληλα, 7.432 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 601 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.789 νέα κρούσματα. 408 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.204 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 20.692 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 26.522 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 28.761 και οι νεκροί 3.776 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 8.535 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 892. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 5.505, με 192 νεκρούς.

Με πληροφορίες από: worldometers.info
Φωτογραφίες: Reuters.

To άρθρο Η απεικόνιση του δράματος! Ιδού πώς «θερίζει» ζωές ο κορονοϊός στην Ιταλία δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα