Η Accor, η Invel Real Estate και η PRODEA Investments ανακοινώνουν την υπογραφή συμφωνίας για το ξενοδοχείο Bellevue Cortina d’Ampezzo, Emblems Collection, στους Δολομίτες
Η Accor, η Invel Real Estate και η PRODEA Investments έχουν την χαρά να ανακοινώσουν την υπογραφή συμφωνίας για το ξενοδοχείο Bellevue Cortina d’Ampezzo ως Emblems Collection, σηματοδοτώντας την πρώτη παρουσία του brand στην Ιταλία.
Το ξενοδοχείο αναμένεται να ανοίξει στα τέλη του 2026 και υπόσχεται να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας στον εμβληματικό προορισμό της Cortina d’Ampezzo. Πρόκειται για έναν χώρο που θα συνδυάζει την αυθεντική αισθητική, τη δεξιοτεχνία και το εκλεπτυσμένο ιταλικό στυλ,
Το έργο σηματοδοτεί την αρχή της συνεργασίας κορυφαίων επενδυτικών εταιρειών real estate από την Νοτιοανατολική Ευρώπη, οι οποίοι μοιράζονται με την Accor το όραμα για τον επαναπροσδιορισμό της πολυτελούς φιλοξενίας, μέσα από την παράδοση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην εμβληματική Corso Italia της Cortina, με ιστορία που ξεκινά από τα τέλη του 19ου αιώνα. Σχεδιασμένο από το ιταλικό αρχιτεκτονικό γραφείο pconp, το ακίνητο συνδυάζει άψογα την παραδοσιακή αλπική γοητεία με τη σύγχρονη αισθητική, δημιουργώντας ένα μοναδικά αυθεντικό ορεινό καταφύγιο.
Τη μελέτη του εσωτερικού χώρου επιμελήθηκε το διεθνώς αναγνωρισμένο Tihany Design Studio, αποτυπώνοντας το concept του “Embrace Cortina” για την επανασύνδεση με τη φύση και την τοπική πολιτιστική κληρονομιά. Οι εσωτερικοί χώροι αναδεικνύουν πολυτελή υλικά με τοπικές επιρροές και δεξιοτεχνία, όπως τα παλαιωμένα μαρμάρινα ψηφιδωτά από την πέτρα Bianco Antico της περιοχής Veneto, τα οποία παραπέμπουν στη διαχρονική γοητεία των ιστορικών ιταλικών κτιρίων.
Όπως δηλώνει η Maud Bailly, CEO των brands Sofitel Legend, Sofitel, MGallery και Emblems :
«Το Hotel Bellevue Cortina d’Ampezzo αποτυπώνει ιδανικά την ουσία του brand Emblems: μια εκλεπτυσμένη και ξεχωριστή εμπειρία φιλοξενίας, όπου η πολυτέλεια συναντά την οικειότητα. Στην καρδιά των Δολομιτών, αυτός ο νέος προορισμός αποτελεί για εμάς πηγή υπερηφάνειας, καθώς συνδυάζει μοναδικά τη φύση με την πολυτέλεια, το συναίσθημα με την εμπειρία. Θερμές ευχαριστίες στην Invel Real Estate και την PRODEA Investments για την εμπιστοσύνη τους σε αυτό το μοναδικό εγχείρημα.»
Η Μαριάννα Παπαχριστοφόρου, Partner, Head of Hospitality, Invel Real Estate, αναφέρει σχετικά: «Στόχος μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε το μέλλον της πολυτελούς φιλοξενίας συνδυάζοντας την καινοτομία με τον σεβασμό στην παράδοση. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Accor για να προσδώσουμε στο ιστορικό Bellevue την παλιά του αίγλη, σε έναν από τους πιο φημισμένους αλπικούς προορισμούς της Ευρώπης, δημιουργώντας μια νέα εποχή για το εμβληματικό αυτό ξενοδοχείο. Η σχεδιαστική προσέγγιση του Tihany Design Studio σε συνδυασμό με την επιλογή του brand Emblems αντικατοπτρίζουν την προσήλωσή μας στη δημιουργία μιας διαχρονικής παρακαταθήκης, εξασφαλίζοντας ότι το resort θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για βιώσιμη, παγκόσμιας κλάσης φιλοξενία για τις επόμενες γενιές.»
Ο κος Αριστοτέλης Καρυτινός, Διευθύνων Σύμβουλος της PRODEA Investments, σημειώνει: «Η PRODEA Investments, ως η μεγαλύτερη εταιρεία real estate στην Ελλάδα, συνεχίζει να επενδύει στρατηγικά στην πολυτελή φιλοξενία. Η παρουσίαση του Hotel Bellevue Cortina d’Ampezzo ως το πρώτο ξενοδοχείο της Emblems Collection στην Ιταλία αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην επέκτασή μας σε προορισμούς υψηλών προδιαγραφών, ευθυγραμμισμένο με το όραμά μας να επενδύουμε σε εμβληματικά ακίνητα που συνδυάζουν άψογα την κληρονομιά, την πολυτέλεια και τη βιωσιμότητα. Σε συνεργασία με την Accor και την Invel Real Estate, είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε στη μεταμόρφωση αυτού του εμβληματικού ακινήτου σε ένα παγκόσμιας κλάσης αλπικό θέρετρο, θέτοντας νέα σημεία αναφοράς για τη φιλοξενία και τον σχεδιασμό».
Αποτίνοντας φόρο τιμής στη φυσική ομορφιά των Δολομιτών και την παράδοση της φιλοξενίας της Cortina, ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου θα συνδυάζει την αλπική κομψότητα με σύγχρονα εκλεπτυσμένα στοιχεία. Με στοιχεία εμπνευσμένα από το ορεινό περιβάλλον της περιοχής και ειδικά δημιουργημένα για αυτό το ξενοδοχείο με υλικά τοπικής προέλευσης, οι εσωτερικοί χώροι θα προσφέρουν μια εκλεπτυσμένη, εμβληματική εμπειρία.
Το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει 80 πολυτελή δωμάτια, εκ των οποίων 27 σουίτες με απρόσκοπτη θέα στους Δολομίτες. Στους χώρους του θα λειτουργεί spa έκτασης 500 τ.μ. με εσωτερική και εξωτερική πισίνα καθώς και τρεις αίθουσες θεραπειών και θα προσφέρει εμπειρίες ευεξίας και χαλάρωσης.
Στο πλαίσιο της δέσμευσης του Emblems brand για βιώσιμη φιλοξενία, το ξενοδοχείο Bellevue Cortina d’Ampezzo, ενσωματώνει ενεργειακά αποδοτικές πρακτικές, σύμφωνα με τα αυστηρά Luxury & Lifestyle Sustainability Standards.
To άρθρο Η Accor, η Invel Real Estate και η PRODEA Investments ανακοινώνουν την υπογραφή συμφωνίας για το ξενοδοχείο Bellevue Cortina d’Ampezzo, Emblems Collection, στους Δολομίτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εξελίξεις με τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου: Το Ανθρωποκτονιών αναλαμβάνει την υπόθεση
- Άρχισε να κόβει κλήσεις το πρώτο «έξυπνο» φανάρι στον Άλιμο
- Ηράκλειο: Εγκλωβισμένα σε πλοίο της γραμμής 300 οχήματα – Βλάβη στην ράμπα κατέστησε αδύνατη την αποβίβαση τους
- Θεσσαλονίκη: Γιατρός πήρε «φακελάκι» 300 ευρώ – Το είχε ξανακάνει, πώς τον έπιασαν
- ΔΥΠΑ: Επιπλέον 1.000 επιδοτούμενες θέσεις στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω
- Γιατρός συνελήφθη για «φακελάκι» – Είχε καταδικαστεί πρόσφατα πάλι για δωροληψία
- Μιανμάρ- σεισμός: Την παροχή βοήθειας στους πληγέντες δυσχεραίνουν οι περιορισμοί της χούντας
- Ν. Χαρδαλιάς: Αρχές του 2028 η Ν. Ιωνία θα αποκτήσει ένα νέο υπόγειο πάρκινγκ 360 θέσεων, δίπλα στον σταθμό του ΗΣΑΠ
- Θοδωρής Μαραντίνης για Σίσσυ Χρηστίδου: «Δεν προτίθεμαι να την αποκλείσω από την ανατροφή και το μεγάλωμα των παιδιών μας»
- Η δύσκολη διαδρομή του Βαλ Κίλμερ: Το διαζύγιο, η απομόνωση, ο καρκίνος και η απώλεια της φωνής του
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Σεισμός στη Μιανμάρ: Συγκλονίζει η ιστορία ενός άνδρα που θρηνεί 170 αγαπημένους του
- Πώς κλείνονται τα ηλεκτρονικά ραντεβού με ιδιώτες γιατρούς: Με προβλήματα ξεκίνησε η διαδικασία
- Ιταλία: 22χρονη αγνοούμενη βρέθηκε νεκρή μέσα σε βαλίτσα έξω από τη Ρώμη
- Ομόνοια: Ο αρχηγός της «μαφίας» των φυλακών πίσω από την απόπειρα δολοφονίας τον Σεπτέμβριο του 2024 – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ο Κώστας Λακαφώσης απαντά στον δικηγόρο της οικογένειας Πλακιά: «Είναι προσωπική άποψή του»
- Μία έκθεση στη Θεσσαλονίκη ταξίδι στον χρόνο: Η παταπούφα, η Bibi- bo, ο φωτεινός αγκαλίτσας, το φλίπερ και vintage παιχνίδια
- Ο Κώστας Λακαφώσης απαντά στον δικηγόρο της οικογένειας Πλακιά: «Εκφράζει προσωπικές απόψεις»
- Τι σημαίνει η ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής για το νέο ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα των 25 δισ. ευρώ
- Βασίλης Καλογήρου: Στο Ανθρωποκτονιών ο φάκελος του θανάτου του
- The 2Night: Άγγελος Ανδριόπουλος και Μαρέα Λαουτάρη καλεσμένοι απόψε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Η Accor, η Invel Real Estate και η PRODEA Investments ανακοινώνουν την υπογραφή συμφωνίας για το ξενοδοχείο Bellevue Cortina d’Ampezzo, Emblems Collection, στους Δολομίτες
- ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Μέσα και ο Γιόνι Ότο για τους Θεσσαλονικείς
- Το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά για τον Λάνθιμο: Η άδεια για γυρίσματα στην Ακρόπολη δεν δόθηκε λόγω «ασύμβατων σκηνών»
- Πώς κλείνονται τα ηλεκτρονικά ραντεβού με ιδιώτες γιατρούς: Με προβλήματα ξεκίνησε η διαδικασία
- ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: «Τρέλα» από τους οπαδούς των Αρκάδων στην Κρήτη
- The 2Night: Άγγελος Ανδριόπουλος και Μαρέα Λαουτάρη καλεσμένοι απόψε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου
- Ιταλία: 22χρονη αγνοούμενη βρέθηκε νεκρή μέσα σε βαλίτσα έξω από τη Ρώμη
- Μία έκθεση στη Θεσσαλονίκη ταξίδι στον χρόνο: Η παταπούφα, η Bibi- bo, ο φωτεινός αγκαλίτσας, το φλίπερ κι άλλα vintage παιχνίδια
- Οι ΑΕΕΑΠ θα μπορούν να επενδύουν σε φωτοβολταϊκά – Τί προβλέπει το νέο νομοσχέδιο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- «VIΠ – Καλά Γεράματα»: Τα προσκοπάκια έρχονται αυτό το Σάββατο στις 21:00
- Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2025: Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις ΑΘΕ & Συνδετήριος Κλάδος Σχηματάρι-Χαλκίδα
- Η Κόνι Μεταξά ερμήνευσε Άννα Βίσση και την «κατακρεούργησαν» στα social media – «Το εκτέλεσε» (Video)
- Απαγόρευση διέλευσης σκαφών από την περιοχή “Άκρα Δράπανο”
- Μητσοτάκης & Αργυρός: Δείπνο με τις γυναίκες τους σε κοσμικό εστιατόριο
- Θεσσαλονίκη: Έρχονται προσλήψεις για 205 νέους οδηγούς στον ΟΑΣΘ
- Η μεγάλη επιστροφή: Με Κίναν Έβανς η αποστολή του Ολυμπιακού κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου
- ΔΕΗ myHome EnterTwo: Το πρώτο σταθερό διζωνικό μπλε τιμολόγιο 24μηνης διάρκειας από τη ΔΕΗ
- Τι είναι τα διαβόητα Porta Potty Party του Ντουμπάι; Πάρτι διαστροφής όπου νεαρές γυναίκες χρησιμοποιούνται σαν «τουαλέτες»
- Ο Άγγελος Ανδριόπουλος για τα πρώτα δύσκολα χρόνια στην Αθήνα: «Ήρθαμε με 200 ευρώ»