«Γκρίνια» στον ΣΥΡΙΖΑ για την «εμμονή» στο θέμα των υποκλοπών

09:19 30/11/2022 - Πηγή: NewsIt

Με αφορμή τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις πρόωρες εκλογές, συνεδριάζει σήμερα (30.11.2022) το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα ασχοληθεί με όλα τα θέματα της επικαιρότητας ενώ θα χαράξει την προεκλογική τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα.

Προφανώς, τη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ

θα απασχολήσουν τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, με το θέμα των υποκλοπών και φυσικά το μεγάλο θέμα της ακρίβειας στα σούπερ μάρκετ και στην ενέργεια. Με δεδομένο όμως ότι ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται γκρίνιες για την εμμονή της ηγετικής ομάδας στο θέμα των υποκλοπών, αναμένεται να αναδειχθούν άλλες απόψεις  που στόχο θα έχουν την αλλαγή της επικοινωνιακής στόχευσης της Κουμουνδούρου ενόψει εκλογών.

«Όταν η ακρίβεια απασχολεί το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, εμείς δεν μπορούμε να κινούμαστε εμμονικά πάνω στις υποκλοπές» λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα πρέπει παράλληλα -και ίσως με μεγαλύτερη έμφαση- να αναδείξουμε τις προτάσεις και τις ιδέες μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στην οικονομία», επισημαίνουν ακόμα.

Χθες πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μιας και «μυρίζει εκλογές» να τις προκηρύξει κιόλας καθώς, όπως επεσήμανε, θα είναι «η καλύτερη εξέλιξη προκειμένου να υπάρξει πολιτική αλλαγή και να επανέλθει η ομαλότητα στην χώρα».

Στην Κουμουνδούρου δεν έχουν πειστεί ότι ο πρωθυπουργός θα πάει σύντομα σε εκλογές, καθώς, όπως λένε, έχει να μοιράσει ένα μεγάλο πακέτο από το Ταμείο Ανάκαμψης προς όλες τις πλευρές. Από την άλλη δεν τους περνάει τόσο αδιάφορα το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης  προετοιμάζει την κοινή γνώμη για τις κάλπες.

Από το βήμα του συνέδριου που διοργανώνει η εφημερίδα Ναυτεμπορική με τίτλο: «Ελληνική Οικονομία & Επιχειρηματικότητα: Προκλήσεις και Ευκαιρίες σε ένα απρόβλεπτο μέλλον» ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα προκύψει πολιτική αλλαγή.

«Τα όσα δυσώδη βγαίνουν στο φως τις τελευταίες εβδομάδες, δείχνουν ότι μάλλον ζούμε τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ότι «αυτό που γίνεται σήμερα στη χώρα είναι μια γιγαντιαία και άδικη αναδιανομή του εισοδήματος και του πλούτου .Μέσα από την υψηλή έμμεση φορολογία και τους τρομακτικούς λογαριασμούς του ρεύματος. Μια άδικη αναδιανομή πλούτου από τους πολλούς στους ισχυρούς.

Τα αποτελέσματα τα βιώνει κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση. Μας απαντάνε: Μα η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Ναι, αλλά η αισχροκέρδεια δεν είναι καθόλου εισαγόμενη. Η αισχροκέρδεια είναι made in Greece», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, αποδομώντας λέξη προς λέξη το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία σε μία προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών της, «τα ρίχνει» στο διεθνές πολυτάραχο σκηνικό.

To άρθρο «Γκρίνια» στον ΣΥΡΙΖΑ για την «εμμονή» στο θέμα των υποκλοπών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα