Γκαουτάμ Αντάνι, ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας – Ποια τα μυστικά της επιτυχίας του

11:48 28/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων της Ασίας σκαρφάλωσε ο Ινδός επιχειρηματίας Γκαουτάμ Αντάνι το 2022 εκθρονίζοντας τον Μουκές Αμπάνι.

Το 2022 ο Γκαουτάμ Αντάνι πρόσθεσε 40 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του την ώρα που πολλοί δισεκατομμυριούχοι είχαν μεγάλες απώλειες.

Πρόκειται για έναν αυτοδημιούργητο επιχειρηματία που ξεκίνησε ως έμπορος διαμαντιών στην Μουμπάι τη δεκαετία του 1980 και στη συνέχεια άρχισε το εμπόριο άνθρακα.

Οπως αναφέρει το Bloomberg,

άλλη ήταν η αφορμή που τα έσοδά του εκτοξεύτηκαν. O Γκαουτάμ Αντάνι ήταν ο άνθρωπος που έκλεισε τις περισσότερες επιχειρηματικές συμφωνίες φέτος στην περιοχή της Ασίας. Αγόρασε μια ποικιλία περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων παραγωγής της Holcim στην Ινδία (η Holcim είναι ελβετική πολυεθνική που κατασκευάζει οικοδομικά υλικά – έχει παρουσία σε περίπου 70 χώρες και απασχολεί περίπου 72.000 υπαλλήλους), ένα λιμάνι στο Ισραήλ ενώ ξεκίνησε και μια επιτυχημένη εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού NDTV, ένα από τα λίγα μέσα ενημέρωσης στην Ινδία που μπορούν να επικρίνουν τις επιλογές της κυβέρνησης.

O μετοχές των εταιρειών του Γκαουτάμ Αντάνι δεν ήταν άτρωτες στην αστάθεια που προκαλούσαν ο αυξανόμενος πληθωρισμός και η ευρύτερη οικονομική κατάσταση, ωστόσο η άνοδος ήταν συνολική, ωθώντας την άνοδό του.

Από τον Απρίλιο του 2020, από τις έξι εισηγμένες εταιρείες του Adani Group, οι πέντε μετρούν άνοδο που ξεπερνά το 1.000% (ή και πολύ παραπάνω) με συνέπεια η περιουσία να έχει εκτοξευτεί κατά 61 δισ. δολάρια μέσα στην τελευταία χρονιά. Η άνοδος αυτή είναι σχεδόν πέντε φορές μεγαλύτερη από ότι κατάφερε οποιοσδήποτε άλλος επιχειρηματίας της λίστας του Bloomberg.

 

To άρθρο Γκαουτάμ Αντάνι, ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας – Ποια τα μυστικά της επιτυχίας του δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα